Kazár Miklós: „Nagyon jól éreztem magam az autóban”

Kazár Miklós: „Nagyon jól éreztem magam az autóban”

MEGOSZTÁS
42. Kassa Rallye 2016.
42. Kassa Rallye 2016.

A Pro Racers párosa számára tényleg balszerencsét hozott a 13-as szám a Kassa Rallye-n

Kazár Miklós: „Nagyon jól éreztem magam az autóban”

 Újabb állomásához érkezett a hazai rallye bajnokság, hiszen a hétvégén, Kassán rendezték meg az idei szezon újabb fordulóját. A Pro Racers duója, Kazár Miklós és Ferencz Ramón egészen az utolsó, mindent eldöntő szakaszig a győzelemért harcolt, ám az utolsó, 13. szakaszon egy defekt keresztülhúzta a számításaikat: Kazárék végül a harmadik helyen zártak az idei Kassa Rallye-n, ám a korábbi többszörös abszolút bajnok elmondása szerint az új fejlesztésű M-Sport fejlesztésű motorral ellátott Ford Fiesta R5-ös remekül vizsgázott éles helyzetben.

 

A tavalyi évben Kassa lett az egyik kedvenc városa a Kazár Miklós, Ferencz Ramón duónak, miután a Pro Racers párosa éppen ott szerezte meg egyetlen győzelmét a 2015-ös bajnoki szezonban. Sokáig úgy tűnt, idén sem lesz ez másként, hiszen az utolsó 13. szakasz előtt még a győzelemért hajtottak Kazárék. Ám előbb a nagy ellenfél, ifjabb Tóthék kaptak defektet, majd a Pro Racers duója is, így végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Kazár Miklós, Ferencz Ramón páros, akik az új fejlesztésű M-Sport motorral felszerelt Ford Fiesta R5-össel végre olyan teljesítményt nyújtottak, amit egész évben vártak maguktól.

42. Kassa Rallye 2016.
42. Kassa Rallye 2016.

– Címvédőként nagyon motiváltan érkeztünk meg Kassára, és egészen az utolsó, 13. szakaszig minden esélyünk megvolt arra, hogy a tavalyi kassai sikerünk után ismét győzni tudjunk. A szombati hat szakaszt követően az élen álltunk, remekül ment az autó, többször is mi voltunk a leggyorsabbak. Nagyon jól éreztem magam, a városi gyorsaságik, ahol teljes gázzal mehettünk, kifejezetten tetszettek. Végre megvolt a motorerőnk, sőt, már a rajt pillanatában fél másodpercet nyertünk korábbi önmagunkhoz képest. A peches utolsó szakasz ellenére nagyon jó a szám íze, hiszen az autó teljesítménye igencsak bíztató a jövőre nézve. Végre versenyeztünk, nem pedig csak részt vettünk egy bajnokin – jelentette ki Kazár Miklós.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ