Jó szájízzel zárták a szezont

Jó szájízzel zárták a szezont

MEGOSZTÁS

Ózd Rally 2016

 

A Mitsubishi EVO IX-cel versenyző Kurtos Róbert és Szegedi Máté Ózdon ha nem is technikai probléma mentesen, de célba értek. Ez a verseny kárpótolta őket az előző kettőért, mert igencsak jól érezték magukat.

 

Végre mellétek állt a szerencse és befejezhettétek az Ózd Ralit?

– Voltak gondok a kocsival menet közben, de egész jól alakult már az első napunk is. Szombaton az első körben a második gyorson kicsit eltoltam az elejét és majdnem lett egy hempergésünk. Ötödik telin megérkeztünk, és azt gondoltam még el fog férni. Végül igazam lett, mert elfért, de volt egy kis gépészkedés, mire be tudtunk kanyarodni a jobb háromba. Próbálgattuk a gumikat. A második kör első szakaszán eltört a bal hátsó féltengelyünk, közben a turbó is lelazult. Úgyhogy se turbó, se hajtás, de bejutottunk a szervizbe vele. Kicseréltük a féltengelyt és a turbót félig, mert ennyire volt elég a szervizidő. Feltettük még gyorsan a lámpasort, de amikor felkapcsoltam, rádöbbentem, hogy össze-vissza világít, nem sokra fogunk menni vele. Kölcsön volt adva verseny előtt, ezért próbáltuk állítgatni, de sajnos nem jött össze. Ezért nem bántuk, hogy etap lett az ötös gyors, mert alig láttunk. Örültünk, hogy letaláltunk az utolsón.

 

Az esti nagyszerviz után vasárnap már csak a versenyre kellett koncentrálnotok?

– Igen, szombaton volt egy negyvenöt perces szerviz, amikor a srácoknak mindenre jutott idejük, így megjavították a turbót is. A vasárnapi gyorsaságik is tetszettek, egyedül ez a csúszós Sajókaza nem jött be annyira, de a többi számunkra megfelelő volt. Az utolsó körre viszont ismét legyengült az autó valamiért. Azóta kiderült, hogy egy cső eltört és ennek köszönhetően nem volt rendesen turbónyomásunk.

 

Szerinted csak ti éreztétek jól magatokat, vagy a nézők is?

– Többen is mondták, hogy szépen mentünk. Ez nekünk sokat jelent, mert oké, hogy mi belül jól érezzük magunkat, de ha az időeredményünk nem is jó, legalább a nézők élvezzék a pálya szélén. Tetszett, hogy nem kellett sok etapot menni, így lényegesen jobb versenyezni. A hangulatunk meglehetősen jó volt most is, a kocsiban és a szervizben is. A technikai problémák sem vették el a kedvünket, jó szájízzel távoztunk az ózdi versenyről. Kijárt már nekünk ez a célba érés. Jó lenne, ha kicsit erősebb lenne az autó, jövőre meglátjuk, mit tudunk tenni a fejlődésünk érdekében.

 

Idén valahol láthatjuk még a Mitsubishit a rajtvonalnál?

– Szeretnénk menni a Szilveszter Ralira, mert annak valahogy olyan jó hangulata szokott lenni. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok. Azt az év végi kis bulizós feelinget mindenki élvezni szokta. Megpróbáljuk úgy alakítani, hogy ott lehessünk idén is, az előző évekhez hasonlóan.

Köszönjük a reklámpartnereink bizalmát, illetve a családom és a szervizcsapat egész éves munkáját.

Reklámpartnereink:

Foam-System Kft. – Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; KZ Invest Kft.; North Racing Kft.; Rex Bau Kft.; Inter Cars Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.

 

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ