Jánosa győzelemmel tért vissza…

Jánosa győzelemmel tért vissza…

MEGOSZTÁS

Egy év kihagyás után is szép eredményt ért el a Mikulás Ralin Jánosa Ákos és beugrós navigátora, Nagy Attila. Mindketten örülnek a jól sikerült hétvégének, illetve a dobogó legfelső fokának.

„A verseny előtt megbeszéltük Atival, hogy nem erőltetünk semmit, de megpróbálunk azért gyorsan menni. Nyilván örülünk a kategória első helynek, és fantasztikus érzés volt újra ebben a közösségben lenni, valamint hatalmas élmény egy év kihagyás után az emberektől ennyi gratulációt kapni. A pályák nagyon tetszettek, nagyjából felszáradtak a gyorsok, eltűnt a köd, a Peugeot tökéletesen muzsikált most is, szóval kerek lett minden a végére. A teszt egy kicsit havasra és sárosra sikeredett, de legalább visszarázódtam a raliba. Illetve Attilával is most versenyeztünk először együtt, szerintem mindketten azt kaptuk, amire számítottunk a másiktól…maximalizmust. Nagyon hamar összhangba kerültünk, egy érdekesség volt, hogy Ati az R5-höz volt szokva, ami gyorsan kigyorsul… és azon kellett finomítani, hogy ne szaladjon annyira előre, ez mégiscsak egy Peugeot – nevet Ákos. Jó hangulat volt a kocsiban, a szervizben, sokat nevettünk, és kicsit megdolgoztattam Attilát, mert kaptunk egy defektet, de szuper hétvégét zártunk” – mesélte Ákos boldogan.

„Nagyon jól éreztem magam a Mikulás Ralin, de amúgy is jó a kapcsolatunk Ákossal, így igazából bulinak fogtuk fel. Nem volt feszültség, laza volt az egész verseny. A másik része pedig, hogy a Berényi Racing olyan szinten elintézett mindent, amihez ugye én nem vagyok hozzá szokva… és kicsit talán meg is lepődtem elsőre. Le a kalappal, csak arra kellett koncentrálunk, hogy sisak fel… és mehetünk, szóval köszönök mindenkinek mindent. Az autó igaziból kihívás volt számomra, egyrészt még nem ültem ilyen kocsiban, nem tudtam murván hogy fog viselkedni, és tartottam tőle, de nagyon kezes bárány volt. Viszont megszoktam, hogy ugye száz métert könnyen átlép a Skoda, itt azért kellett egy kis határszünetet tartani, mikor elmondtam a kanyar mögött még van száz méter. Úgyhogy az első gyorson szenvedtem is kicsit ezzel a ritmus váltással, de sikerült lassítanom a navigációmat, ahogy Ákos és az autó igényelte. Aztán ment minden, mint a karikacsapás… élveztük végig a csatákat, végül pedig az első helyezést. Bármikor beülök Ákos mellé legközelebb is, mert ő nagyon érzi a murvát” – mondta Attila.

Partnereink:

ConTruck Kft. – Tengeri konténerszállítás; Kamiker Kft. – Nyomtatványok; Luxor Szinter Kft. – Fémfelület-kezelés; Asonáj 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Bánka Transport – Közúti árufuvarozás; Berti-Klaus Kft. – Közúti áruszállítás; CSMBT. Kft. – Fémmegmunkálás; HSC Motor Kft. – Mezőgazdasági Gépek; FT-Triász Kft. – Korrózióvédelem

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ