Hyundai Motorsport Rallye Monte-Carlo 2020 beharangozója

Hyundai Motorsport Rallye Monte-Carlo 2020 beharangozója

MEGOSZTÁS

A Hyundai Motorsport Rally Monte-Carlo beharangozója

  • A Hyundai Motorsport a január 23-26. között megrendezésre kerülő Rallye Monte-Carlo 2020-as futamával hetedik szezonkezdetük során erőteljes kezdésben törekszik.
  • A csapat három Hyundai i20 i20 Coupe WRC-t – Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul, Ott Tänak / Martin Järveoja és Sébastien Loeb / Daniel Elena – indít a szezon első fordulójában.
  • A Hyundai Motorsport arra törekszik, hogy megvédje gyártói címét, valamint kiemelkedő teljesítményt nyújtson a pilóták rangsorában
2019 FIA World Rally Championship
2019 Rallye Monte-Carlo
24-27 January 2019
WRC, 2019, Rallye Monte-Carlo, Action, Day 1, Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Alzenau, Németország

A Hyundai Motorsport célja, hogy eredményesen indítsa a FIA WRC 2020 első futamát a Rally Monte-Carlot (január 23-26.) hetedik szezonjában.

A gyártók bajnokaként és a sokoldalú pilótapárosaival a regnáló világbajnokkal is a csapatban a lehető legerősebb csomaggal rendelkezik a Hyundai Motorsport 2020-ban mindkét bajnokságban.

A Rallye Monte-Carlo igényes kihívást jelent valamennyi versenyzőpáros számára Ahogy a gyorsok tengerszintfeletti magasság növekszik, az időjárási viszonyok változékonyabbá válnak, valamint a hó, a jég és aszfalt keveréke alaposan megkeverheti még a kártyákat. A gumiválasztás és a koncentráció szintje nagyban befolyásolhatja a futam kimenetelét.

A Hyundai Motorsport mindhárom pilótapárosa jól ismeri a futam komplexitását és nehézségeit. Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul 2019-ben érte el a csapat legjobb eredményét Monte-Carloban, mindössze 2.2 másodperccel lemaradva a győztes mögött.

Ott Tänak  és Martin Jarveojä a csapat újonnan érkező tagjai, három egymást követő dobogós eredménnyel rendelkezik a Hercegségben, míg a hétszeres Monte győztes Sébastien Loeb és Daniel Elena harmadik versenye volt a Hyundai i20 Coupe WRC-vel 2019-ben. A csapat mindhárom egysége A Sisteron régiójában tesztelt decemberben, majd egy további napot január közepén, hogy felkészüljenek az előttük álló feladatra.

2019 FIA World Rally Championship
Rallye Monte-Carlo 2019
24-27 January 2019
Sebastien Loeb, Daniel Elena, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andrea Adamo – Hyundai Motorsport csapatvezető:

Készen állunk, hogy szembe nézzünk a 2020-as szezonnal. Nem titkolt célunk, hogy a tavalyinál eredményesebb évet zárjunk és 2020-ban megnyerjük a gyártói és az egyéni világbajnoki címeket is. Mindig van lehetőség a fejlesztésre, a fő hangsúly az autó megbízhatóságára és a teljesítményének maximalizálására összpontosítunk. Minden futamon óriási küzdelemre számítunk majd az élen. Mindnyájan keményen dolgoztunk a szezonon kívüli időszakban és munkánk gyümölcse csak akkor lesz látható, ha a Hyundai i20 Coupe WRC megérkezik a Monte szakaszaira. Riválisaink is ez erősségeik kiépítésére törekednek, tehát az a cél, hogy minden rallyn a lehető legjobb eredményt érjék el. Fókuszáltak, szorgalmasok és elkötelezettek maradunk céljaink elérése érdekében.

2019 FIA World Rally Championship
Rallye Monte-Carlo 2019
24-27 January 2019
Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul
Photographer: Helena El Mokni
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville – #11 Hyundai i20 Coupe WRC
A Rallye Monta-Carlo elindítja a szezont és mi azonnal sötétben kezdjük a szakaszokat. Nagyon nehéz ez a futam, amely egyik kulcskérdése a gumiválasztás. Ez egy bonyolult futam, ahol versenyezned kell, ahol nem egyszer habozol, amihez egy pontos itinerre van szükséged, valamint pontos információkra van szükséged, a jégkém csapatodtól. A szakaszok változó tengerszint feletti magassága folyamatos magas szintű koncentrációt igényelnek. A körülmények folyamatosan változnak, a legveszélyesebb ránk a fekete jég. Néhány éve már versenyzünk Gap régiójában és tudjuk, hogy mely szakaszok vannak egész nap árnyékban és alattomosan csúsznak, de a Montén mindig vár ránk néhány meglepetés.

FIA World Rally Championship
Test Rallye Monte Carlo 2020 – Sisteron
Ott Tanak
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak – #8 Hyundai i20 Coupe WRC
Az új év rajtja, a szezon valószínűleg legigényesebb rendezvénye. Számunkra még nagyobb kihívást fog jelenteni: új csapatunk van és az autónk is új még a számunkra, amelyet még meg kell tanulnunk, miközben a trükkösebbnél, trükkösebb feltételekhez kell alkalmazkodnunk. Soha nem könnyű, így neki vágni, de nagyon fontos egy jó indulás és a pontszerzés. A január végi körülmények általában kiszámíthatatlanok, sok függ a tengerszint feletti magasságtól. Ha alacsonyabb körülmények között van a száraz aszfalt, akkor attól magasabban bármikor fagyhat. A szélsőséges körülmények kiszámíthatatlansága vár majd ránk ezen a rallyn.

2019 FIA World Rally Championship
Round 13 Rally de España
24-27 October 2019
Portrait, Sebastien Loeb
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Sébastien Loeb – #9 Hyundai i20 Coupe WRC
Soha nem tudhatod, hogy mire számíthatsz a Rally Monte-Carlon. Lehet, hogy teljesen száraz, nedves, vagy nagy hó borítja a szakaszt, ami megváltoztatja a vezetési feltételeket. Még a szakaszok közötti etapon is minden megváltozhat, ami azt jelenti, hogy a gumiválasztás még fontosabb kérdés. Meg kell találni a megfelelő ritmust , hogy gyors legyen , anélkül, hogy túl sok kockázatot vállalnál. Ehhez a versenyhez gondolkodnod kell, nem csak tervezést igényel hanem alapos megfontolást is.. Hosszú idő telt már el az utolsó futamom óta, így a versenyek sokkal újabbnak hatnak a számomra, mint a többi versenyzőnek. Tavaly csak egy napot tudtam tesztelni a Monte előtt, most azt remélem, hogy az autóval kapcsolatos jelenlegi ismereteimmel a tavalyihoz képest jobb eredményt fogunk elérni.

WRC2 

A Rallye Monta Carlo  hétvégéjén a Hyundai Motorsport WRC2-es csapata első alkalommal fog versenyezni a csapat i20 R5-vel., amelyet a RedGrey Team fog versenyeztetni.  Ole Christian Veiby / Jonas Andersson norvég-svéd és orosz Nikolai Gryazin / Yaroslav Fedorov képviseli az alzenaui székhelyű csapatot a WRC2 kategóriában.

Ole Christian Veiby

Már nagyon várjuk, hogy az i20 R5-sel elinduljunk a Rallye Monte-Carlo első szakaszára és megkezdjük a szezont a Hyundai Motorsport kötelékében. Ez lesz az első alkalom, amikor versenykörülmények között fogjuk vezetni az autót és bízunk benne, hogy ki tudjuk majd aknázni az R5-s kategóriában megszerzett korábbi tapasztalatainkat és ponterős teljesítménnyel tudunk hazatérni.

Nikolai Gryazin

Hetek, hónapok felkészülése után izgatottan indulunk a Rallye Mone-Carlo futamára. Nem lesz könnyű feladat, de mindent megtettünk annak érdekében hogy készen álljunk az előttünk álló kihívásra.  Izgalommal teli örömmel tölt el minket, hogy együtt dolgozhatunk a Hyundai Motorsporttal és megmutathassuk, hogy mire is vagyunk képesek a teljes szezon alatt az i20 R5 ’20-sel.

Andrea Adamo – Hyundai Motorsport, csapatfőnök:

A WRC2-ben való indulásunk megerősíti elkötelezettségünket a WRC iránt, miközben lehetőséget ad a a számunkra,  hogy megmutathassuk az új specifikációjú i20 R5 ’20 versenyképességét a világ leghíresebb gyorsasági szakaszain. Sok sikert kívánunk a pilótapárosainknak és meggyőződésünk, hogy versenyképességeik egész évben sok sikert hoznak a számunkra.

A hétvége áttekintése:

  • A Rally Monte-Carlo csütörtökön a monacói megnyitó ünnepséggel kezdődik, majd két, már sötétben teljesítendő szakasz vár a mezőnyre útban a rally főhadiszállására Gapbe – Malijai-Puimichel (17,47km) és a Bayons-Bréziers (25,49km).
  • Pénteken hat szakasz vár a mezőnyre, amely a futam leghosszabb napja lesz a 120 kilométeres távjával – Curbans-Venterol (20,02km), Saint-Clément-Freissinières (20,68km) és Avançon-Notre-Dame-du-Laus (20,59km) – két körben.
  • A szombaton négy gyors szerepel a programban két körben – St Léger-les-Mélèzes-La Bâtie-Neuve (16.87km) és La Bréole – Selonnet (20.73km)
  • A szombat esti gapi szervízpark után a mezőny visszatér Monacóba a záró négy gyorsra – La Bollene-Vésubie-Peira Cava (18,41km) és La Cabanette-Col de Braus (13,36km). A második szakasz lesz a futam Power Stage.
A Hyundai Motorsport WRC legénységének adatai
A Hyundai Motorsport WRC 2 pilótapárosainak adatai

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ