Horvátországba viszi R5-öseit a Korda Racing

Horvátországba viszi R5-öseit a Korda Racing

MEGOSZTÁS

Két szinte vadonatúj R5-ös versenyautóval vesz részt a világbajnoki futamként is hírbe hozott 44. Croatia Rallyn a Korda Racing, a csapat Skoda Fabiáját Hideg Krisztián, a Hyundai i20-at pedig a cseh Stajf Vojtech viheti táncba, míg ifjabb Fekete László a Citroen C2-vel száll harcba.

Szeptember utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre déli szomszédunk legrangosabb raliversenye, a Croatia Rally amely korábban részese volt az Európa Bajnokság küzdelmeinek, idén pedig nagyon közel állt ahhoz, hogy 2018-ban a világbajnokság mezőnyét is vendégül lássa. A verseny immár hagyományosan az Isztriai Félszigeten kerül megrendezésre, központja pedig a turisták által is közkedvelt Porec városa lesz.

„Az elmúlt időszak kicsit csendesebb volt, mint vártuk, azonban így sem unatkoztunk egy percet sem.” – mondta Korda Erik. „Mint ismert, a Hyundai a Veszprém Rallyt megelőző teszten tört csúnyán össze, a Skodánk pedig az EB cseh állomásán, a Barum Rallyn kapott egy nagyobb pofont, de a srácok az elmúlt időszakban keményen dolgoztak és mindkét R5-ös autónkat gyakorlatilag újjávarázsolták így semmi akadálya, hogy a Horvát Rallyn két új pilóta is bemutatkozzon csapatunk színeiben. Bár Hideg Krisztián az elmúlt években inkább külföldön versenyzett, de sem idehaza, sem Horvátországban nem kell bemutatni senkinek. Bár most ül először az R5-ös autónkba, mindenképp esélyesnek számít a végső győzelemre is. A megújult Hyundai-jal ezúttal egy cseh pilóta, Staj Vojtech próbál szerencsét, számára külön érdekesség, hogy rajtunk kívül még három másik páros száll versenybe i20 R5-tel, így izgalmas kis házi versenyre van kilátás a négy Hyundai között. Az elmaradt Budapest Rally okán, kicsit otthon érezhetjük majd magunkat, hiszen nagyon sok magyar páros döntött úgy, hogy itt pótolja be az elmaradt fővárosi bajnoki fordulót, mint például csapatunk családi párosa, ifjabb Fekete László és Fekete László is, akik a jól ismert Citroen C2-vel érkeznek Porecbe.

Eddig csak jót hallottunk a horvát versenyről, az sem lehet véletlen, hogy nagyon közel álltak ahhoz, hogy jövőre világbajnoki futamot rendezzenek, így minden szempontból izgatottan várjuk a rajtot, minden adott egy igazán jó versenyhétvégéhez.”

A Croatia Rally hivatalos programja szeptember 28.-án, csütörtök este 8 órakor az ünnepélyes rajtceremóniával veszi kezdetét, péntek délben a hivatalos teszt, majd délután két gyorsasági szakasz kerül terítékre, szombaton pedig újabb nyolc gyorsasági szakasz után hirdetnek győztest.

 

Rally Croatia nevezési lista: http://rally-croatia.com/competitors/pre-entry-list/

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

 

  1. szeptember 26.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ