HISTORIC: FINN PORSCHE AZ ÉLEN, VARGÁÉK A LEGGYORSABB MAGYAROK

HISTORIC: FINN PORSCHE AZ ÉLEN, VARGÁÉK A LEGGYORSABB MAGYAROK

MEGOSZTÁS

Az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye tizenegy gyorsasági szakaszból álló Historic Európa-bajnoki futamán finn páros végzett az élen egy olasz és egy magyar duó előtt.

Wirtmann Ferencék kiesése után szinte biztos volt, hogy a két porschés között fog eldőlni az első hely sorsa, folyamatosan elléptek az őket követő magyarok elől. Ugyan az abszolút versenyben a Varga Péter, Patkó Gábor duó BMW-je volt a két nap alatt a harmadik leggyorsabb autó, a céldobogón mégis a Mekler László, Mekler Edit párosnak gratuláltak a harmadik helyhez, előbbi páros ugyanis az Eb-értékelésbe nem nevezett, miközben az autók utóbbi listája alapján gördültek be a Széchenyi térre.

Az utolsó körre két gyorsasági szakasz teljesítése maradt a Historic mezőnyének. A Trefort-pusztai szakaszon a finn, míg a pécsváradi gyorson az olasz Porschét terelgető páros neve mellé jegyezték a legjobb időt. Előbbi az utolsó gyorson már csak a biztos célba érésre koncentrált, de így sem maradt nagyon le az ellenfeleiktől, mindössze 3 tizedmásodperccel szorult a második helyre.

A finnek nagyon örültek a győzelemnek, hiszen végig jól működött az autó alattuk.

– Szuper élmény volt a Mecseken versenyezni, igazi kalandos pályákat hoztak össze a szervezők. Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy itt versenyezhettünk, örömmel térünk majd haza a leggyorsabbnak járó serleggel az autóban – mondták a finnek a célban.

Az olasz páros egy kisebb hiba miatt sok értékes másodpercet vesztett a nap során, ami behozhatatlannak bizonyult a végére.

– Szerettünk volna nyerni, de a második hellyel sem vagyunk elégedetlenek. A nyolcadik gyorson 10–11 másodpercet veszítettünk, amit már nem tudtunk lefaragni, gratulálunk mindenkinek, akinek sikerült végigmennie ezen a kihívásokkal teli pályán – foglalta össze a mecseki élményeit az olasz pilóta.

Az összesen hat kupával távozó Mekler László, Mekler Edit páros is azt hangsúlyozta a céldobogón, mennyire kellett koncentrálni a technikás mecseki útvonalakon.

– Aki azt mondja, hogy nem volt kalandos az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye, az hazudik. Nagyon örülünk, hogy ennyi serleget sikerült begyűjtenünk, köszönjük mindenkinek a szurkolást – büszkélkedett a magyar pilóta, aki feleségével a navigátori ülésben teljesítette az idei versenyt.

szöveg: mecsekrallye.hu

51. Aquaprofit Mecsek Rallye Historic

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ