Legközelebb ismét pilóta lesz Kurtos

Legközelebb ismét pilóta lesz Kurtos

MEGOSZTÁS

A Zempléni futamot teljesen más szemszögből nézte idén Kurtos Robi. De azt üzeni a szurkolóinak, hogy ne aggódjanak, mert visszaül a Mitsubishibe, hiszen az az ő világa.

Mesélj Robi, milyen visszajelzéseket kaptatok eddig a kandidáló futamról?

– Még korai lenne bármiről is beszélni, vagy beleélni magunkat, de a versenyen minden elvárásnak megfeleltünk, elvileg jó minősítést kaptunk. Mi bízunk a legjobbakban, mert tényleg mindent megtettünk annak érdekében, hogy ne rajtunk és a szervezésen múljon a jövő évi EB visszatérése a Zemplénbe. Van egy átfutási idő, mint mindenben, de nem titok, izgatottan várjuk majd a hivatalos értesítőt, és minden vágyunk, hogy a 2023-as ERC versenynaptárban ismét ott legyen a Rally Hungary futama.

Hogy érezted magad az új szerepben?

– Voltak vicces… és kevésbé vicces dolgok, amiket nem részletezek, mert már semmin nem tudunk meglepődni, de azért a szervezés egy teljesen más oldalát mutatta meg a számomra. Nem szeretnék pálcát törni senki felett, mert én úgy gondolom egy irányba kellene menni az autósportban… és akkor hegyeket lehetne együtt megmozgatni. Az elénk gördülő kövekre pedig nem akadályként tekinteni, hanem lépcsőt építeni belőle. Én, mint ralipilóta még mindig vágyom a régi jó hangulatra, a segítőkészségre… és hogy ne teher, hanem kikapcsolódás legyen ez az emberek számára, ne számítson kik a szervezők, kik a versenyzők vagy a szurkolók…legyünk újra egy nagy összetartó közösség.

Milyen volt kívülről szemlélni a többi autóversenyzőt?

– Nagyon rossz érzés, mert végig benne volt a bugi a lábamban, hiszen én is közéjük tartozom. Ott van az autóban a helyem, mert az egy teljesen másfajta izgalom, más impulzusokat kapunk, igazából össze sem lehet és kell hasonlítani. Most erre adtam a fejem, viseltem a lelki következményeit, de mint mondtam az élet már csak ilyen, döntések sorozata. Remélhetőleg nagyon sok versenyen ülhetek még a versenyautóban, ahol újra és újra érezhetem miért is kell nekem ez a sport. Szóval senki ne aggódjon, mert legközelebb már a Mitsubishiben ülök… és nem egy asztal valamelyik oldalán, vagy a pálya szélén.

Partnereink:

Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.; Vipo-Home Kft.; ztvmotorsport.hu, Bodnár Daru Kft.;

 

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ