Hétvégén Volán Rallye Historic

Hétvégén Volán Rallye Historic

MEGOSZTÁS

Túl ezer egyeztetésen és rengeteg útvonal bejáráson, örömmel mondhatjuk, hogy kialakult a harmadik Volán Rallye Histroic időrendje. Igen, ez az a rendezvény ahol a klasszikus rali szabályai szerint zajlik a verseny, és mindenki mosolyog és segíti egymást.

A május 20.-i rajt Martonvásáron lesz, a Brunszvik-Beethoven Központ udvarán. Igen, pontosan ott, ahol a tavalyi versenyé. Tavaly semmi kivetnivalót nem találtunk a helyszínben, és a központ munkatársai is örömmel vártak vissza minket, ezért is döntöttünk a duplázás mellett. Reggel 8 órától várjuk az indulókat, és úgy kalkuláltuk az időket, hogy aki még egy utolsó kalibrációt is akar tartani a referencia egy kilométeren a nevezés előtt, annak se kelljen vállalhatatlanul korán kelnie.

A rajt tervezett időpontja 11 óra, az irány pedig Döbrönte, a Hotel Hasik. Az esti szakaszra is innen indul és ide is érkezik vissza a mezőny. Kérünk mindenkit, hogy legalább egyszer fussa át rendezvény részletes kiírását, ugyanis több szabály is változott. Az egyik ilyen, hogy minden autóban kell hogy legyen tűzoltó készülék is!

A május 21.-i befutó is Martonvásáron lesz, a BB Központ udvarán. A terveink szerint délután három óra körül érkezik majd az első autó a célba.

A Volán Rallye Historicon nem az a kihívás, hogy oda kell találni az adott helyszínekre, ezért örömmel osztjuk meg veletek előre a szakaszok térképei. Íme, az első, ami Martonvásárról indul és Döbröntén van a vége:

Részben az előző két Volán Rallye első szakaszait egyesítettük itt. Autópályát természetesen sem itt, sem a többi szakaszon nem érintünk, így autópálya matrica sem kell a versenyben résztvevő autókra. A Google térképe által kalkulált hossz nagyjából pontos, de az idő természetesen sem itt, sem a másik két szakaszon nem, ennél többet kell majd az autókban tölteni, a mért szakaszok, az ellenőrző pontok miatt.

A második szakasz Döbröntéről indul és ide is érkezik vissza:

A korábbi indulók számára ennek is lesznek ismerős részei, de bőven lesz a mezőny által még ismeretlen szakasz is. A kora esti rajt azt jelenti, hogy a szakasz jó részét sötétben, lámpafénynél kell megtenni, jórészt erdős utakon. A Farkasgyepű-Huszárokelőpuszta közötti, maratoni hosszúságú rész emiatt különösen nehéz lesz, de legalább ekkora kihívást jelent majd a Bakonybéltől a Kőris-hegyre vezető szerpentin. Itt az út olyan szűk, hogy az indulóknak a hegytetőn be kell várnia mindenkinek a beérkezését, és csak utána lehet visszaindulni – de erről majd a részletesebb, szakasz előtti eligazításon többet mondunk.

A harmadik szakasz pedig a visszaút Döbröntéről Martonvásárra:

Újdonság itt is lesz, ráadásul sikerült kijelölni igen hosszú, nagy figyelmet igénylő szakaszokat.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ