Három a magyar igazság

Három a magyar igazság

MEGOSZTÁS

 

Benne volt a pakliban, hogy a Salgó Ralin nagy csaták lesznek, de arra még Hibján Joci és Szollár Csabi sem gondolt, hogy ennyire nehéz lesz harcolni a Peugeot Kupa 3. helyéért.

Számítottatok arra, hogy ilyen eseménydús lesz az első futamotok?

– Nem igazán. Nagyon küzdelmes verseny volt, ezért is örülünk, hogy célba értünk, mert valóban megszenvedtünk érte. Mind a három körben adódott sajnos valamilyen problémánk. Az elsőben beestünk, a másodikban technikai gonddal küszködtünk, ami később megjavult, mert gyújtótrafót és gyertyát cseréltünk. A harmadik körben pedig a körgyors elején kaptunk egy defektet. Nyilván nem álltam meg kicserélni, mert annyira szűk szakasz volt, hogy próbáltunk haladni…úgy, ahogy tudtunk. Itt is elnézést kérek még egyszer mindenkitől, akiket feltartottunk, de amint tudtunk…félreálltunk. Bosszantó helyzet volt mindenki számára, nekünk pedig kellemetlen.

Akkor csak úgy pörögtek az események nálatok?

– Az első gyors kicsit még alvós volt, eléggé elspóroltuk. Aztán a másodikon volt egy rosszul választott fékút és megtörtént a baj. Szárazon rajtoltunk, menet közben elkezdett esni, aztán ráértünk a fehér aszfaltra… és esélyünk nem volt megállni. Annyit tudtam még korrigálni, hogy beengedtem a villanyoszlop és a fák közé, így is óriási szerencsénk volt. A nézők segítségével kijöttünk a susnyásból, beadták a rendszámtáblánkat és haladtunk tovább. Köszönjük az ő segítségüket is.

Sikerült azóta megnyugodni és higgadtan átgondolni a történteket?

– Kicsit mérges voltam még ott a versenyen, mert a beesés után jött még a technikai probléma és a végén defektet is kaptunk. De aztán átgondolva és lenyugodva még jobban értékeljük a Peugeot Kupa 3. helyezését. Erős futammal kezdtünk, erre is számítottunk, de valahol mégis mindig bízik az ember benne, hogy minden oké lesz. Nekünk úgy látszik bejött a „három a magyar igazság” közmondás, de értékeljük a ráadást, ami egy harmadik hely a dobogón.

Összességében azért meg vagytok elégedve?

– Az eső nem hiányzott, de maga a szervezés és a pályák jók voltak, csak az időjárás tönkre tette, szárazon biztos élvezhetőbb lett volna. A csúszás minimális volt, pörgősre sikeredett a hétvége. Végül mégis jó szájízzel távoztunk a Salgó Raliról. Már lelkileg a következő, vagyis a miskolci futamra készülünk, mert az sem lesz egyszerű véleményem szerint. Ott is megpróbálunk majd igyekezni, és a mostaninál kevesebb kalandot begyűjteni.

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Gerda Trans Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Intrudair Kft.; Kelet Power Kft, Hungaro Hause Kft.; Prestito Kft.; Laki-Szig Kft.; Csababusz Tours Kft.; Lotus Car Kft.;

 

 

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ