H – mint Herczig, S – mint Skoda! De hogy jön ide...

H – mint Herczig, S – mint Skoda! De hogy jön ide a kamion EB?? – interjú

MEGOSZTÁS

Az idei év rally bajnoka, három futammal a zárás előtt, aki érzése szerint már kinőtte a „cserepét”. Valami újba fogna, valami másba, és nem fél a kihívásoktól, ahogy az őszinte szótól sem. Herczig Norberttel a „három Norbis” kamion EB sajtótájékoztatón beszélgettünk!

Bajnokként várod az utolsó három fordulót. Milyen motivációt találsz még ezekre a versenyekre?

hnorbi

Mi élünk a szabályok adta lehetőségekkel, és a soron következő három futamból kettőt biztos, hogy mínuszolni fogunk – egyet kivéve, az pedig a Mecsek Rallye, ami mindig is az egyik kedvenc helyszínem volt. Itt elrajtolunk, ez nem kérdéses, mint ahogy az autó sem az, Skoda lesz – bár itt még nincs végleges, hiszen lehet Fabia vagy Octavia WRC, ilyenben is gondolkodunk. A motivációm pedig az, hogy a következő évet, és a további időszakot megpróbáljam összerakni, mert picit nagyobb fába szeretném, szeretnénk vágni a fejszénket. Bízom benne, hogy mindez összejön, nagyon-nagyon sokat fogunk érte dolgozni, nagyon akarjuk. A cél, hogy megmérethessük magunkat a rallye Európa bajnokságon, 2018-2019-ben. Úgy érzem, hogy eljutottam egy olyan szintre, amivel tudnék gyorsan menni! Meg kellene ismernem a közeget, a pályákat az első évben, és utána – szerintem – már elvárható lenne valamiféle eredmény is!

A kamion Európa bajnokság hazai futamának apropóján ültünk le beszélgetni. Michelisz Norbert elmondta, ő bizony szívesen cserélne kicsit Kiss Norbival, így adja magát a kérdés: te is szívesen kipróbálnál egy ilyen ketyerét?

champ

De még mennyire, nagyon-nagyon szívesen! Igazából egy Wtcc autót is szívesen kipróbálnék, számomra ez egy nagyon nehéz szakág, a zárt pályán történő versenyzés, és nagyon tisztelem ezeket a srácokat, akik űzik, ráadásul igen magas szinten! Én magam nem biztos, hogy tudnék ilyen pontosan, konstansan megfelelni, illetve még a többi pilóta szorongatására is figyelni a test-test elleni küzdelem során! Ez nagyon nehéz feladat lehet! De igazán örülök, hogy van két nemzetközileg is elismert olyan versenyzőnk, mint a Kiss Norbi és a Michelisz Norbi, és nagyon szorítok a fiúknak. Nagyon fontos, hogy a magyar autósportnak van két ilyen tehetsége, és van két ilyen futam Magyarországon, ami kicsit miattuk is látogat el hozzánk. Ezenkívül mindenképp szeretném megjegyezni, hogy szurkolok Kiss Norbinak, remélem a következő hétvégén az új csapatával szintén sikerülni fog fellépni a dobogó legmagasabb fokára, méghozzá saját közönsége előtt!

Érdekelt valaha a pályaversenyzés világa, vagy egész életedben, sportolói pályafutásodban csak a rallye mozgatott meg igazán?

rallye

Nem akarok antipatikus lenni, azonban őszinte embernek tartom magam, és ebben a szellemben igyekszem a kérdésed megválaszolni. (nevet) Egyszerűen nem érdekelt ez a szakág. Maga a technika nagyon is megmozgatta a fantáziám, azonban saját magam alkalmatlan vagyok arra, hogy egy ilyen gépeket felvonultató sorozatban, az ott elvárható pontossággal tudjak versenyezni! Tudom nagyon jól, hogy a pályaversenyzésben nem lehettem volna olyan sikeres, mint a rallye-ban!

Képek: SRTH

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ