Újra dobogón a Korda Juniorok

Újra dobogón a Korda Juniorok

MEGOSZTÁS

008

A Korda Racing mindkét versenyzőpárosa dobogós helyen végzett a Baranya Kupán, ifjabb Vizelli Károly és Vizelliné Jobbágy Éva a Rallye2 abszolút értékelésében lett harmadik, míg Balics Ákos és Borsfai Dávid a Historic D2-es kategória második helyét szerezte meg.

Két héten belül második fellépésükre készültek a Korda Racing rali párosai, Székesfehérvár után a múlt hétvégén már Komlón gyülekezett a Rallye2-es és a Historic Bajnokság mezőnye. Rallye2-ben Vizelli Károly úgy érkezett a rajthoz, hogy élen állt az abszolút értékelésben, így elsődleges célja nem is lehetett más, minthogy megőrizze vezető pozícióját. Bár győzni nem sikerült, Karcsi a verseny végén úgy érezte, élete egyik legjobb versenyét teljesítette.

010

Ifj. Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva: Azt gondolom, elégedettek lehetünk a Baranya Kupa után. A hétvégi egy szuper verseny volt, talán a szezon eddigi legjobbja, annak ellenére, hogy nem a legfényesebben csillogó éremmel térhettünk haza. Nekem sokat számít, hogy, tudtunk csatázni a fiúkkal az élen. Az első gyorsaságin sok bent marad, de vasárnap támadtunk, próbáltunk felzárkózni Gergőre és Andrisra. Tartottuk a lépést, helyenként pedig adtunk is nekik pár másodpercet, ami elégedettséggel tölt el. Egy jó verseny van mögöttünk, sokat tanultunk ezeken a pályákon mikor tempót kellett autózni. Az ember akkor fejlődik, mikor lehet feszegetni a határokat. Ez nálunk is megvolt, persze még sikerült a határ innenső oldalán maradni. Sajnáltam, hogy sok Zsiguli kiesett, mindenkinek sok kitartást a visszatéréshez és a felépüléshez. Hatalmas köszönet mindenkinek, elsősorban a fiúknak, akik felkészítették az autót, valamint Nagy Petinek külön köszönjük a munkát, hiszen rengeteget szerelt és szervezkedett és koordinált mindenkit egész hétvégén. Várjuk a Salgó Rallyt!

009 

Balics Ákos idei szezonját eddig kisebbnagyobb műszaki hibák árnyékolták be, így Ákos már azzal is elégedett lett volna a rajtban, ha végre egy problémamentes autózást tud bemutatni.

Balics Ákos/Borsfai Dávid: Csak pozitív emlékeink voltak a tavalyi Baranya Kupáról, ezért nagyon vártuk az idei futamot. A Székesfehérvár Rally után a fiúk egyből rávetették magukat az autóra és gőzerővel elkezdték a felkészítését. Most sem csalódtunk bennük, hiszen egy tökéletesen felkészített autót kaptunk tőlük. A szombati napon elért részeredményekkel elégedettek voltunk, de tudtuk, vasárnap jön az igazi verseny. Sajnos aztán rögtön az első szakaszon lecsúsztunk az útról, megütöttük a bal első futóművet, és a szervizparkig hátralevő másfél szakaszt elgörbült lengőkarral kellett befejeznünk. A szervizparkban a srácok kicserélték a sérült alkatrészt, és néhány apróbb simítás után újra zavartalanul autózhattunk. A verseny végéig már nem volt semmi problémánk, így a kategóriánkban második helyen végeztünk, fontos pontokat szerezve. Szeretnénk köszönetet mondani a srácoknak, hogy végig felügyelték az autót!

001

Vizelli/Vizelliné Baranya kupa prológ fedélzeti kamerás felvétel: 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ