Gyorsasági OB Brno – Genderék is megkezdik a hétvégét!

Gyorsasági OB Brno – Genderék is megkezdik a hétvégét!

MEGOSZTÁS

A mai nap folytatódik a gyorsasági autós bajnokság, a hazai sorozat a V4 Eset Cup mezőnyével kiegészülve Brno-ban vizitál. Az utolsó előtti fordulóban természetesen a formaautósok is ott lesznek, soraikban a Gender Racing Teammel.

Az előző versenyhétvége óta eltelt pár hétben nem sok mindenre jutott idő, ám Tóth Gender Tamás fiai minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a lehető legjobban felkészüljenek. Főleg Rónai Tamás autóján volt munkája a csapatnak, ugyanis a Szlovákiaringen eszközölt gyors motorcsere után a hibás erőforrást felújításra küldték. A motor várhatóan a csehországi időmérő előtt érkezik meg, de minden eshetőségre felkészülve a pót egység is készenlétben áll.

Tamás összeszedett és felkészült, mint mindig, most is pozitív attitűddel várja a versenyeket:

A motorfelújítás miatt a csütörtöki szabadedzéseket ki kellett hagynunk, de nem dőlünk a kardunkba. Jelenleg az autó még szét van szedve, várjuk az updatelt főelemet. Az időmérőre remélhetőleg minden rendben lesz, viszont a kvalifikációt még kímélő üzemmódban kell majd teljesítenünk. Aggodalomra semmi ok, a tavalyi beállításaink megvannak, a dolgokat előre leszimuláltuk. Eredménykényszer nincs rajtunk, de szeretnénk minél erősebben szerepelni a kategóriánkban, akár az erősebb autókkal is felvenni a harcot. Szeretném kiélvezni ezen a szép pályán a versenyzést!”

A csapat mókamestere és a Renault kupa bajnokesélyese Stern Roland erőből szeretne érvényesülni a hétvégén. A szlovák kiruccanásból majdnem maximumot kihozó versenyző kicsit még csalódott az ott történtek miatt, de már csak előre tekint:

Szlovákiában nagy ziccert hagytunk ki, hiszen a szombati napon időmérőt majd futamot tudtunk nyerni, amit másnap könnyedén megismételhettünk volna. Egy kicsit még zavar, hogy technikai hiba miatt sok pontot elhullajtottunk, ám nagyon remélem, hogy a jó formánkat sikerül átmenteni Csehországba, és erős teljesítménnyel továbbra is meccsben leszünk a bajnoki címért. Brno egy technikás pálya, nem annyira erőcentrikus, ezért szeretnénk keményen odatenni magunkat. A cél, hogy előző fordulóhoz hasonlóan megfogjuk legfőbb ellenfelünk!”

A motiváltsággal tehát nincs probléma és ha a szerencse is rámosolyog a Gender fiúkra, akkor szép eredményekkel a tarsolyban hagyhatják majd el a cseh MotoGP pályát!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ