Gp2 Abu Dhabi – vajon Gaslynak sikerül ellépni Giovinazzitól?

Gp2 Abu Dhabi – vajon Gaslynak sikerül ellépni Giovinazzitól?

MEGOSZTÁS

Tegnap lezajlottak az Abi Dhabi Gp2-es záróforduló első eseményei, sem a szabadedzéseken, sem a kvalifikáción nem ért bennünket meglepetés. Na, jó, egy azért mégis!

Egy igencsak poros, gumizatlan pályát vett birtokba a Gp2 mezőnye péntek délelőtt, ennek megfelelően rendesen küszködtek a pilóták a kanyarkijáratokból kigyorsítva megfelelő íven tartani az autókat. 21 kanyar – ennyiből áll a Yas Marina Circuit, nos az első edzésen az aszfaltcsík majd minden pontján láthattunk nagy elfékezéseket, mentéseket.

gio1

“Természetesen” a Prema versenyzői ennek ellenére is vitték az etapot, és csak az utolsó pillanatokban javítani tudó Alex Lynn-nek sikerült beférkőzni közéjük.

Szabadedzés eredménye:

practice

Nos, az időmérőn is valami hasonlót vártunk, egész pontosan Pierre Gasly és Antonio Giovinazzi, a két toronymagas bajnokesélyes csapaton belüli háborúját. Míg utóbbi már az etap nyitásakor a pályára igyekezett, Gaslyt eltérő taktikán tartotta a Prema. Mindenki letudta első gyors köreit és csak ezután, a forgalommentes “ablakba” engedték ki a franciát. Ezzel együtt a gyorsan lehűlő pályán pedig érdekesen alakultak az etap további eseményei.

gas

Gasly nem sokat teketóriázott, néhány pár perc gumimelegítés után űrkört futott, majd egy másodpercet verve az egészen odáig vezető Sergey Sirotkinra. Az igazi meglepetés azonban Giovinazzi “gyengélkedése” volt, már ha egy hatodik helyet lehet annak nevezni… Mindenesetre jó néhány nehéz figurának sikerült beférkőznie az éllovasok közé, ami akár komolyan Pierre Gasly irányába billentheti a bajnoki csatát.

Időmérő eredmény:

qual

Érdekes eset, és talán nem várt forgatókönyv ez – majd meglátjuk tud e élni az eséllyel a Red Bull tanonc!

Folytatás ma 15:45-kor, a főversennyel!

Képek: Gp2 Media Service / Zak Mauger / Sam Bloxham

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ