Gender Racing Team – Az élmezőnyben várják a rajtot

Gender Racing Team – Az élmezőnyben várják a rajtot

MEGOSZTÁS

Tegnap beindult az éles üzem a Slovakiaringen, az Országos Bajnokság és a FIA CEZ összevont versenyhétvégéjén a szabad és időmérő edzéseket tartották. A Gender Racing Team remek napot zárt, hiszen minden pilóta a kategóriája elejéről várhatja a mai futamot.

Hefler Róbert a várakozásoknak megfelelően teljesített, és a Renault értékelésben elhozta a pole-t, melyet szeretne győzelemre váltani:

„A csütörtöki tesztek során sikerült jó behangolnunk az autót, amit pénteken tovább tudtunk fokozni. Így hiába szembesültem extrém mértékű gumikopással, így is tudtam még gyorsulni, ami a kategória első helyét eredményezte. Érdekesség, hogy a plusz sikánt, amivel a rendezők igyekeztek színesíteni a nyomvonalat, végül kivették – de ez cseppet sem zavart meg engem. Ami viszont kicsit kellemetlen, hogy már napok óta megfázással küszködöm, rossz a közérzetem, folyamatosan bedugul az orrom. De nem panaszkodom, ma pedig a kategóriagyőzelem a cél!” – mondta el Róbert.

Stern Roland ezúttal kicsit lemaradt Robiról, de így is a második helyről várja a futamot:

„Jó csapatként közösen feltérképeztük a pályát a menet előtt Hefler Robival, úgy gondolom, ez mindkettőnknek sokat segített. A szabadedzésen az eltervezettek szerint alakultak a dolgok, a kvalifikációt pedig taktikusan kezdtük: késleltetve gurultam csak pályára, megvártuk míg alábbhagy a forgalom. Két mért kört teljesítettem, és noha szerettem volna közelebb kerülni Róberthez, a második pozícióval sincs probléma, a lényegi dolgok úgyis a versenyen dőlnek majd el.” – mesélte érzéseit Stern Roli.

Rónai Tamás az etapok alatt szinte végig fékproblémával küzdött, ennek ellenére az előkelő magyar második, és az abszolút ötödik helyről várhatja a folytatást:

„Rendben volt a tempónk, gyorsak voltunk végig, sőt a problémáink ellenére úgy érzem, még sikerült is egy szinttel feljebb lépni. Kisebb fék gondjaink voltak, amelyek borzolták a kedélyeket, szinte már minden vonatkozó alkatrészt kicseréltünk, remélem megtaláljuk a hiba gyökerét. Emiatt csak egy gyorsköröm volt az időmérőn, a többit sajnos eldobáltam, mert felpuhult a fékpedál. De ezt leszámítva nagyon élvezem a meneteket, és szoros csatára számítok, hiszen az eleje nagyon egyben van, ami egy ilyen „motorerős” pályán jó jel!” – zárt Rónai Tamás.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ