FormaBontó 12. epizód: Michael Schumachernek hazudott interjú a Chat GPT-vel (PODCAST)

FormaBontó 12. epizód: Michael Schumachernek hazudott interjú a Chat GPT-vel (PODCAST)

MEGOSZTÁS

Manapság már a csapból is a Chat GPT folyik, ezt a hullámot lovagolta meg a die aktuelle német szennylap, aminek sikerült még a mesterséges “intelligenciánál” is nagyobbat hazudni. Volentér Balázs autóversenyző/szakkommentátor, Hencze Erik ex-versenyző/influencer, valamint Tóth Krisztián Márk szakújságíró műsorvezető az “évszázad exkluzív interjúját” és a szomorú jelenség hátterét állította pellengérre.  

Aki már próbálta, az tisztában van vele, hogy a mesterséges intelligencia szinte minden mondata csúsztatás, valótlanság, KAMU. Ennél is botrányosabb jelenség a die aktuelle névre hallgató német bulvárlap, amely egy AI-al készült interjút próbált úgy beállítani, mintha azt Schumacherrel csinálták volna. Amikor pedig megbuktak vele, akkor kijelentették, hogy a beszélgetést nem is ők készítették, hanem egy Chat GPT-vel foglalkozó weboldalon találták, és onnan emelték be. 

Írhatnánk azt is, hogy ez a pofátlanság meglepő (sajnos nem az…), de inkább igyekeztünk rávilágítani arra, hogy mi ágyazott meg ennek a történetnek, és legfőképpen, hogy miért is sáros ebben nyakig a média intézménye. Kapaszkodjatok!

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ