FIA WRX Hell – Norvégia

FIA WRX Hell – Norvégia

MEGOSZTÁS

A norvégiai Hellben folytatódik a rallycross Világbajnokság. A FIA WRX mellett az ERX S1600, ERX TouringCar és RX2 kategóriák küzdenek a bajnoki pontokért. Marton Gergely és Szijj Zsolt személyében magyaroknak is szurkolhatunk – S1600. Fotó: FIAWorldRallycross.com

Johan Kristoffersson vezeti a helli WRX futamot a mai két kvalifikációs futamot követően Sebastien Loeb , Petter Solberg és Mattias Ekström előtt. Komoly csaták várhatóak a továbbiakban is!

Kristoffersson: Azt kell mondanom, hogy nagyon kényelmesen érzem magam az autóban. Az idei szezonban ez az első alkalom, amikor minden úgy zajlik, ahogy én szeretném. Pontosan azt csinálja az autó, amit akarok. Az első szabadedzés remek érzéssel telt, élveztem.
Nagyon kemény volt a Q1-t megnyerni, de sikerült egy jó rajttal neki vágni, a Q2-ben is erre törekedtem. Az autó kezes bárányként viselkedett és a csapat is nagyon jó munkát végzett. Az a tervem holnapra, hogy jó munkát végezve, felesleges kockázatvállalás nélkül versenyezzek. Aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

WRX Q2 – 15:05 ó

Eredmények – Q2

Eredmények a Q2 után

WRX Q1

Eredmények

RX2 Q1

FIA ERX S1600

A mezőny teljesítette a négy kvalifikációs futamot. Marton Gergely elődöntős, miután a nyolcadik helyen jutott az elődöntőbe. Gergő a második elődöntő második sorából fograjtolni. Szijj Zsolti szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett… Zsolti Fabiája átbukott az orrán…Zsolti jól van!

Az elődöntők rajtrácsa

Eredmények Q1-Q4

***

Az S1600 as kategória két kvalifikációs futamon van túl és egyik pilótánk sincs elődöntős pozícióban. Marton a 15., míg Szijj a 17. helyen áll.

Eredmények

***

A mai második szabadedzést Timmy Hansen nyerte, Ekström és Kristoffersson előtt.

Eredmények

A tegnapi első szabadedzést Kristoffersson nyerte:

A FIA WRX Q1 rajtrácsa:

4

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ