Felszabadult és élvezetes autózás a Mecsekben

Felszabadult és élvezetes autózás a Mecsekben

MEGOSZTÁS
Mecsek Rally 2019

VARGA RACING TEAM – Mecsek Rallye 2019, 2019. október 11-12.

Lángi Attila – Schmidt Ádám, BMW Z4 M Coupe

Igazán kijárt már egy élvezetes versenyzés Lángi Attilának és Schmidt Ádámnak. Az idei szezonban a Varga Racing Team duója rengeteget szenvedett a technikai problémák miatt – nem is az eredmény, inkább a jó hangulat rovására. A Mecsek Rallyen azonban a versenyzés minden pillanatát élvezni tudták, miközben a 2WD+ kategória 4. helyét is megszerezték.

Lángi Attila: „Csodálatos” kezdetünk volt: már a prológ rajtjában, mikor melegítettem a gumikat, leesett a difi az autóról a földre. Ezzel már túl vagyok életem legnagyobb égésén is… Elakadásjelzővel kellett ezért teljesítenünk a prológot, ami azt jelentette, hogy csak végig gurultunk a pályán. Nagyon sajnálom, mert ugye én szeretek a közönségnek autózni, az éltet igazán, nem az eredmények… Öröm az ürömben, hogy ezzel le is tudtuk egész hétvégére a műszaki problémákat a Z4 körül.

Az esti, 45 perces szervizben a csapatom helyre tette a gépet, így másnap újra rajtra készek voltunk. Megküzdöttünk a 2WD+ 4. helyezéséért, ugyanis a saras, hol nedves, hol száraz pályákra nem volt egyszerű megfelelő gumitaktikát választani. Ráadásul még egy defektet is összeszedtünk, pedig előre szóltak, hogy az ominózus kanyarban legyünk inkább óvatosak, mert a többség defekttel jött ki belőle. Hát mi is… Öt-hat kilométert vergődtünk el így az autóval, majd félreálltunk egy biztonságos helyen, hogy kicseréljük a kereket. Persze, nem az eredményre mentünk rá, de azért így is bent hagytunk azon a szakaszon 8-9 percet, ami azért elég bosszantó, hiszen sokkal jobb is lehetett volna.

Már az első gyorsról mosolyogva jöttünk le, így ez megalapozta a hangulatunkat. Onnantól fogva tényleg csak azt tartottam szem előtt, hogy élvezzük a menetelést. Ebben szerencsére a Z4 is partner volt, hiszen tette a dolgát, ment, ahogyan irányítottuk. Nagyon tetszett így az egész hétvége, egy másodpercnyi rossz érzés sincs bennem – leszámítva a prológon történt esetet. Úgy érzem, Ádámmal egyre jobban összecsiszolódunk, jól felkészültünk most is minden szakaszból, csak a végére már elfáradtunk – ami természetes.

Egy-két dologra rájöttünk most is a kocsival kapcsolatban, így lesz min dolgozni, finomítani Nyíregyházáig. De a cél, hogy ott is ilyen jól tegye majd a dolgát a Z4, hogy mi kiélvezhessük a versenyzés minden egyes pillanatát.

Mecsek Rally 2019

Schmidt Ádám: Nagyon jó hétvégénk volt, nagyon tetszett. Persze most sem volt teljesen gondmentes, ezért azt tervezzük, hogy a következő versenyre szerzünk egy vajákos asszonyt, aki leveszi rólunk a rontást.

Nagy szívfájdalmunk volt – de különösen Attilának –, hogy nem tudott a közönségnek autózni a prológon. Ezért sajnos kicsit meg is morogtak minket, ugyanakkor nem tudták, milyen műszaki probléma állt ennek a hátterében. Ugyanakkor több gyorsról is élvezettel, mosolyogva jöttünk le, ami megalapozta a hangulatunkat. Attilán is a felszabadultságot, élvezetet láttam. Ez olyan menetelés volt, amilyennek lennie kell…

Tanulás szempontjából is jó volt ez a hétvége, hiszen újabb dolgokat tudtam meg a pilótámról: hogyan írjam fel és diktáljam vissza az itinert úgy, hogy neki a lehető legjobb legyen, és ki tudjam hozni belőle a maximumot. Azt ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy nekünk ez az első közös évünk együtt, így még jócskán van hova fejlődnünk, össze kell még csiszolódnunk. De úgy érzem, a Mecsek Rallyeval újabb lépéssel kerültünk közelebb ehhez a célhoz.

Mecsek Rally 2019

Nyíregyháza megint egy mumus verseny lesz, hiszen Attila tavaly ott kiesett, én pedig még nem álltam rajthoz rajta. Kíváncsian várjuk tehát, mit tartogat számunkra. De ha így működne ott is minden, ahogy Mecseken, akkor azt hiszem, jó évet zárhatnánk a kezdeti nehézségek ellenére is.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., www.nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON & SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, DIEGO Soroksár, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés, Magic Carwash – XIII. ker. Lehel Csarnok P1 szint, Köztérireklám.hu, AutoCSHospital – Sérült, törött autók kárügyintézése, javítása garanciával

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ