Felcsendült a Magyar Himnusz!

Felcsendült a Magyar Himnusz!

MEGOSZTÁS

A balul sikerült Nova Gorica Rally után csapatunk Porec felé vette az irànyt, ahol a horvát-szlovén rally bajnokság utolsó futamát rendezték a múlt hétvégén. Porec, mondhatni, hogy a szívünk csücske ,hiszen sokadik alkalommal vettünk részt a versenyen, és az elmúlt èvekben sok dobogós helyezèst értünk el már ebben az Isztriai városkában.

A képlet viszonylag egyszerű volt: ha megnyerjük a versenyt akkor a horvár nyílt rally bajnokság második helyét is a magunkénak tudhatjuk az év vègén.  A pàlyák az idei évben sok újdonságot nem tartogattak, hiszen a kijelölt szakaszok nagy részén már versenyeztünk, így ez némileg megkönnyítette a dolgunkat a felkészülésben, azonban természetesen nem lehetett fél vállról venni a versenyt, hiszen az októberi időjárás, a változó körülmények mind-mind megkeverhetik a kártyákat.

A penzum 11 szakaszból állt, amelyből 8-at szombaton 3-at pedig vasárnap kellett teljesíteni. Az első szakaszon bemutattunk egy remekbe szabott piruettet, ami kb. 10 másodpercünkbe került, azonban a verseny többi rèsze viszonylag esemènytelenül telt. Az előnyünk a 6.-ik szakaszra 17-18 másodperc volt, és épp kezdhettünk volna hátradőlni amikor sajnos defektet kaptunk, így az addig megszerzett fór gyorsan el is illant és pillantok alatt 4.1 másodperc hátrànyban találtuk magunkat. Ez eléggé felrázott minket ès innentől a feladat az volt, hogy ezt a csekély hátrànyt előnnyé kovácsoljuk újra!! Nos, hogy menynire volt szoros a verseny jól mutatja, hogy a 7.-ik szakasz után mindössze 0.7 mp!!! különbség volt  köztünk és az olasz ellenfelünk között. Aztán a szombati nap befejező szakaszán gyakorlatilag eldőlt a csata, hiszen akkor az olasz “kollega” kapott egy defektet, így hirtelen 52 másodperc előnyünk lett, amit már csak menedzselni kellett a maradék 3 szakaszra amit vasárnap rendeztek.

Ez a terv sikerült, és egy önfeledt közönsègszórakoztató autózással tudtuk befejezni a versenyt az első helyen!!

Ezzel az eredménnyel bezsebeltük az év vègi második helyet is a bajnokságban, így igazán boldogan gurultunk fel a Porec központjában található céldobogóra egy igazàn fordulatos verseny után.

A díjátadó ceremónia nagyon impozáns volt, a legvégén pedig amikor felcsendült a Magyar Hímnusz akkor igazán elérzékenyülve, ám mégis boldogan álltunk a dobogón.

Sok szünetet nem tartunk, hiszen már a hètvégén Szarajevóba utazunk a Jahorina Rallyra melyet 3 éve megnyertünk, szeretnénk idén is megismételni a győzelmet, amely azért is lenne fontos a szàmunkra , mert akkor a CEZ ( Central European Zone) bajnokságban is a odaférnénk az év végi dobogóra, annak is a második fokára.

Bízunk a legjobbakban, hamarosan jelentkezünk.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ