Éremeső a Mecsekben

Éremeső a Mecsekben

MEGOSZTÁS

Öt párossal érkezett az 55. Mecsek Rallye-ra a PSZA Motorsport csapata, plusz mellett a Csukovics István kocsiját is szerelték.

Rally1 ORB-ben a Berta László – Császár László páros a második helyen ért célba a Peugeot Kupában és az RC4-ben a harmadik helyen zártak.

„Berta Laci harmadik futamát teljesítette a Peugeot Kupában és mindjárt az első gyorsaságin nagyot villant, hiszen mindössze 0.1 másodperccel maradt le Hangodi Bendegúzék mögött, ám a második szakasz és az éjszakai rész sem mondható ilyen sikeresnek. A második szakaszon üzemanyag ellátási problémákkal küzdöttek, a sötétben pedig nem tudták azt a tempót diktálni, amit megszokhattunk tőlük. Szombaton a Viszló Csabiék balesete megrémisztette őket és csak az utolsó szakaszra tértek vissza önmagukhoz. Csabiéknak innen is gyors felépülést kívánunk. Az eredmény így sem csalódás, hiszen a második helyen értek célba az 1.2 szorzós versenyen. A fiúk legközelebb a veszprémi murván mutatják meg magukat, ez teljesen új lesz nekik ezzel az autóval. A verseny előtt mindenképpen nagy tesztet tervezünk majd” – kezdte a beszélgetést Szabó Árpád.

A Rally1 ORC-ben két autóval állt ki a csapat Helenbaiék mellett Kiscsatáriék is a P13-as nagyon erős kategóriában próbáltak szerencsét.

 

„Csikarék nagyon izgalmas versenyt futottak, rengeteg látványos elemet vittek bele a mecseki hétvégébe. Volt megforgásuk, beesésük, de olyan is, hogy az ásványvíz leütötte az áramtalanítót és beszorult a pedál alá. Végül a második helyen értek célba, természetesen ehhez kellett mások szerencsétlensége is. A fiúk már gőzerővel készülnek a Székesfehérvár – Veszprém Rally-ra, hiszen a murva nagy kedvenc számukra. Imiék egy gázbowden szakadáson kívül abszolút hibamentes versenyt tudhattak a hátuk mögött. Jól érezték magukat, de nagyon el is fáradtak, a kategória negyedik hely csak hab a tortán” – tett hozzá Árpád.

A Just4fan kategóriában a Szombathelyi Péter az orfűi verseny után idén másodszor állt rajthoz. Ez volt életük első nagyobb versenye, ahol nagyon jól helyt is álltak. Az autójuk hibátlanul működött és boldogan értek a célba. A munkahelyi elfoglaltságok miatt futnak ilyen lazább évet, de a pécsi verseny után egyből elkezdték keresni a következő lehetőséget.

Nem volt ilyen pozitív versenye a Zsolna Józsiéknak, mert az első gyorsaságin volt egy gázkartörésük, emiatt szuper rallyiznijuk kellett, majd másnak az első körben a differenciálművük fogazott le, ami miatt végleg búcsúzniuk kellett a Mecsek Rallye-tól.

Csukovics István a Historic Bajnokságban egy lengéscsillapító törés mellett nagyon jó versenyt futott, abszolút harmadik helyük mellett megnyerték a D2-es kategóriát.

„A csapat részéről nagyon erős hétvége volt, a nagy meleget nehezen bírták a versenyzők és a szerelők is, de ez a verseny az egyik kedvencünk és az eredmények tekintetében gyorsan tudjuk feledni a rossz dolgokat. Pécsen mindig izgalmas és változatos versenyt futunk és most is ezt tapasztaltuk. Idén a bajnokság még egyszer visszatér a Mecsekbe, ezért kijut még a jóból. Szeretném megköszönni mind a támogatóink, mind pedig a szerelőink áldozatos munkáját. Sokat nem pihenhetünk, hiszen a hétvégén Kazincbarcikára látogatunk, ahol folytatódik a Rally2-es és a Rally3-as bajnokság. Több párossal érkezünk, lesznek új versenyzőink is, például Goller Ákos, aki a csapat 208-as Peugeot versenyautóját viszi táncba. Ákos a Rally2 elejében autózik, mind úgy, mint Fekete Gyula, aki megnyerte az előző versenyt. Azt gondolom a PSZA sátor alatt egész izgalmas verseny lesz. Hétvégére közel negyven fokot mondanak, ez biztosan nagyon nehézzé teszi majd a versenyt” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

Köszönet a csapat támogatóinak: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Interpasszív Kft., Mogacél Kft., Arthand System Kft., SZRV Racing Kft., Handball Family Bt., Wood Day Kertészeti Kft., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft.,Mobil Vizsgáztató Kft., BPracing.hu, Truckport Hungary Kft., Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, KBL-Trend Home Hungária Kft., Charvát Kft., Panka Plast Kft., YourStock24 Kft.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ