Ekström csapatában folytatja Szabó Krisztián

Ekström csapatában folytatja Szabó Krisztián

MEGOSZTÁS

A Super 1600 kategória kétszeres Európa-bajnoka újra a ralikrossz kontinensbajnokságán versenyez, ezúttal azonban már az összkerékhajtású Supercar géposztályban áll rajthoz. Az EKS színeiben vág neki a szezon utolsó két versenyének.

Az autókrosszban és ralikrosszban is Európa-bajnoki címeket szerző 26 éves Szabó Krisztián a Supercar Európa-bajnokság hátralevő két, francia (szeptember 1-2.) és lett (szeptember 15-16.) fordulóján szerepel, melyeken a 2016-os ralikrossz-világbajnok, Mattias Ekström csapata, az EKS színeiben versenyez. Krisztián júliusban Rigában tesztelte az EKS Audi S1-ét, azt az autót, amellyel rövidesen élesben is bizonyíthat.

„Az előzményekről azt kell tudni, hogy idén először egy autózáson jártam Ekströmmel, aztán Lettországban teszteltem a csapattal. Így kaptam meg a lehetőséget, hogy azzal az autóval elindulhatok az Európa-bajnokság két versenyén. Nagyon örülök a lehetőségnek, hiszen ez továbblépés karrieremben. Szépen-lassan, de remélem, hogy stabilan haladok előre” – mondta a Super 1600 kategória 2016-ös és 2017-es Európa-bajnoka, aki a tavalyi szezonzárót követően indul el ismét Eb-fordulón, már az erősebb, összkerékhajtású, turbós gépeket felvonultató Supercar divízióban.

 

„Az EKS a ralikrossz-vb jelenlegi három nagycsapatának egyike, a Peugeot és Solberg-féle Volkswagen mellett. A három csapat valamelyikéhez bekerülni nagy szó, még akkor is, ha csak az Európa-bajnokságról van szó. Az autó előző fejlesztésű, mivel pedig az idei Audi közel egy másodperccel gyorsabb, a világbajnokságon nem lenne sok esélye. Ez is az egyik oka, hogy az Eb-n indulok el, amellett persze, hogy itt célszerűbb elkezdeni a tanulási folyamatot.”

„Kik lesznek az ellenfeleim? Reinis Nitiss, aki tavaly még Ekströmmel ment a vb-n, és vezeti a pontversenyt, Anton Marklund, a tavalyi bajnok, Cyril Raymond, az RX2-es bajnok, aki közel áll a Peugeot-hoz, valamint a nagy S1600-as riválisom, Ulrik Linnemann. Mit várok a versenytől? Idén indultam már magyar, német és lett bajnokin, hogy belerázódjak a Supercar kategóriába, így nem az ismeretlenbe fogok belevágni. Az autó világbajnokságon szerepelt a múltban, tavaly még Nitiss ment vele. Ezek alapján szeretnék dobogóra állni, ha pedig minden lépés kijön, akár még nyerni is. Egy dobogóval mindenesetre elégedett lennék” – vázolta fel szeptemberi céljait Szabó Krisztián.

Az EKS videója a bejelentésről itt található:

https://www.facebook.com/EKSRX/videos/878570009001824/

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ