Breen elbújt a kalapból, de Tänak szemmel tartja – 70° WRC Rally...

Breen elbújt a kalapból, de Tänak szemmel tartja – 70° WRC Rally Sweden

MEGOSZTÁS

Tegnap este Kalle Rovanperä győzelmével kezdődott a 70. WRC Rally Sweden futama. A világbajnoki címvédő 1.6 másodperc előnnyel állt Ott Tänak és 3.1 másodperccel vezetett csapattársa Elfyn Evans előtt. Rovanperä sejtette a szakasz végi nyilatkozatában, hogy pénteken nagy kérdés lesz, hogy milyen feltételek várnak rá takarítóként, mennyi lesz a friss, laza hóréteg mennyisége a pénteki kétszer három gyors felszínén,amelyek a tegnapi nyitó gyorssal egészülnek ki végül – Brattby (10,76 km), Sarsjöliden (14,23 km) Botsmark (25,81 km) + Umeå Sprint (5.16 km).

A mai első gyorson Kalle Rovanperä 12.5 másodperces hátrányba került a hetediknek rajtoló szakaszgyőztes Craig Breen mögött. Rovanperä SS2 – “Sok hó van az úton, ami nagyon csúszós számunkra. Igyekeztem tiszta és gyors lenni, de nem tudok többet tenni.“Ekkor Tänak vezette az összetettet.

WRC 2023

Sarsjöliden 1 szakaszt Rovanperä nyerte és az összetettben 4.9 másodpercre csökkentette a hátrányát az éllovas Tänakhoz képest

Az SS4 Botsmark gyorsot Takamoto Katsuta nyerte telibe 12:00. 0 perces idővel, Rovanperä előtt 0.3 másodperccel, míg Tanak előtt 0.5 másodperccel. Tanak vezetett az összetettben szakaszgyőzelem nélkül Breen előtt 2.1 , míg Lappi előtt 4.1 másodperccel.

Az SS5 gyorson Katsuta tetős mutatványán ámult a világ, miküzben Breen az élre állt a Hyundai i20 Rally1-sel. Breen: “Valószínűleg mostanra már Brattby polgármestere lehetnék! Az autó teljesen sínen van – még soha nem volt ilyenem. Még többet kérek belőle!”

Az SS6-ot Breen a második szakaszt nyerte a délutáni körben. Breen: “Ez nem volt olyan jó érzés – néhány helyen küszködtem az [autó] elejével, de így is hihetetlenül szórakoztató.”

2023 FIA World Rally Championship
Round 2, Rally Sweden
9 – 12 February 2023
Craig Breen
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Az SS7-en Tanak megszerezte első szakaszgyőzelmét az M-Sport Fort WRT-be való visszatérését követően. Az összetettben Breen előnye Tänakkal szemben 6.4 másodperc volt ekkor.

A futam állása az SS8 Umeå Sprint 2 – 5.16 km – után:

1. Breen/Fulton – Hyundai i20 N Rally1 57:05.5 ó
2. Tänak/Järveoja – Ford Puma Rally1 +2.6 s
3. Lappi/Ferm – Hyundai i20 N Rally1 +11.2 s
4. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +26.5 s
5. Rovanperä/Halttunen – Toyota GR Yaris Rally1 +31.1 s
6. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +36.8 s
7. Loubet/Gilsoul – Ford Puma Rally1 +1:16.2 p
8. Solberg/Edmondson – Škoda Fabia RS Rally2 +2:56.8 p

Breen: “Határozottan ez volta az egyik legerősebb napom. Tavaly általában fejjel lefelé voltam, vagy valahol a sövényben ragadtam, úgyhogy ma este zene a fülemnek. Ez a Mad Hatter’s Tea Party, és mindannyian meghívást kapunk – tudom. Ne várjatok!”

Tänak: “Az eredményeket tekintve határozottan elégedettek lehetünk. Sokkal több, mint amire számítottunk. De a helyzet az, hogy sokkal jobbak lehetnénk.”

Lappi: “Végeredményében nem volt túl rossz, de úgy érzem, hogy sokkal több van még hátra, hogy mindent a tökéletességhez közeli állapotba tudjuk hozni. Egyik napról a másikra kell gondolkodnunk, és holnap megpróbálunk jobbak lenni. Úgy gondolom, ebben a helyzetben nem szabad nagy változtatásokat végrehajtani, de valamit mindenképpen megpróbálunk majd.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ