BERTA BENJÁMIN: Javuló tendencia az Euroformula Open pénteki szabadedzésein

BERTA BENJÁMIN: Javuló tendencia az Euroformula Open pénteki szabadedzésein

MEGOSZTÁS

A tehetséges magyar fiatal ezen a hétvégén hazai közönség előtt pattan volán mögé, hogy a spanyol Drivex istálló színeiben megméresse magát. Benjámin tegnapi napját egy műszaki hiba hátráltatta, ma viszont minden rendben zajlott, aminek meg is lett a kézzelfogható eredménye. 

A SOLUTION Racing Team sportegyesület versenyzőjének kellett a sikerélmény és a pozitív visszacsatolás, hiszen szombaton már jönnek az éles felmenetelek, a kvalifikáció és a hétvége első versenye:

„Aludtam egyet a tegnapi nehéz napunkra, és ma elszántam érkeztem meg a Hungaroringre. Az új és ismeretlen technika, valamint a sorozat által használt, számomra idegen Michelin abroncsok ellenére is drasztikusan faragni akartam az eddig futott köridőkön. Erre kétszer negyven perc szabadedzés állt a rendelkezésemre, amit igyekeztem minél jobban kihasználni. A mérnökömmel megbeszélt dolgokhoz tartva magam, próbáltam folyamatosan gyorsulni, de közben konzekvens is maradni. Úgy érzem, hogy ez sikerült is, hiszen az FIA Formula-3-at is megjárt csapattársam idejétől már csupán két tizedre vagyok, és az élmezőnyhöz is közelíteni tudtam. Holnap jön az időmérő, ahol szeretnék egy 4-5. időt autózni, aztán pedig érkezik a hétvége első versenye is. Izgalommal várom, hogy benépesüljön a Hungaroring, ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a sok-sok kedves üzenetért és a támogatásért. Azon leszek, hogy ezt megháláljam egy remek eredménnyel!” – nyilatkozta a helyszínről tudósító kollégánknak Berta Benjámin.

Szombaton 10:25-től jön az Euroformula Open kvalifikációja, 16:30-tól pedig következik a hétvége első versenye. Mindkét etapot élőben közvetíti a széria hivatalos Youtube csatornája!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ