Euroformula Open, Hungaroring: Berta Benjámin technikai hibával nyitotta a napot

Euroformula Open, Hungaroring: Berta Benjámin technikai hibával nyitotta a napot

MEGOSZTÁS

Privát kollektív teszttel indult az Euroformula Open magyarországi versenyhétvégéje, a versenyzőknek 4*50 perc gyakorlási lehetőség jutott arra, hogy szokják a mogyoródi F1-es pályát. A tesztidő Berta Benjáminnak is nagyon kellett volna, de egy műszaki hiba kibabrált a pilótával. 

Az első etapot még az ismerkedés jegyében töltötte el a Drivex Team újonca, majd a második pályára gurulása alkalmával már az időket is hajszolta Berta Benjámin. Azaz csak hajszolta volna, mivel a pálya hátsó traktusában elfáradó felfüggesztés idejekorán a boxba kényszerítette:

„Nyilvánvalóan nem a legoptimálisabb ez, mikor a legnagyobb szükségem lenne a kilóméterekre, de a technikai hibák sosem jönnek jókor. Semmiféle kalandom nem volt, a pálya hátsó részén, a sikánban egyszer csak azt éreztem, hogy valami nem stimmel, mert belassult az autó. Először a kerékagyra gyanakodtam, de aztán hamar leesett, hogy a bal hátsó felfüggesztés tört el. Ezzel sajnos értékes edzésperceket veszítettem, de még mindig jobb, hogy mindez most történt, nem pedig a kvalifikáción, vagy ne adj isten valamelyik versenyen. 

Egyébként az autó balansza remek, jól vezethető, csak a pedálok beállításain kellett némileg változtatni. A nap utolsó felmenetele már rendben zajlott, friss abroncsokon, probléma nélkül tudtam körözni. Egyelőre nem volt lehetőségem igazán a határokat feszegetni, a frissebb technikát és a számomra ismeretlen Michelin abroncsokat még szoknom kell. Holnap két szabadedzés áll a rendelkezésemre, hogy valamennyire megbarátkozzak a kocsival a hétvégi éles menet előtt. Ma még leülünk a mérnökömmel, és kielemezzük, hol és miben kell javulnom.” – nyilatkozta Berta Benjámin, aki minden problémája ellenére a teszt első felében egy-egy legjobb szektoridőt már képes volt villantani.

Pénteken két felmenetellel folytatódik az Euroformula Open programja, szombaton pedig már a nézők előtt is megnyílik a Hungaroring.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ