Barcelonában kezdi az Európa-bajnokságot Kiss Pál Tamás

Barcelonában kezdi az Európa-bajnokságot Kiss Pál Tamás

MEGOSZTÁS

A tökéletes magyar bajnoki kezdés után alig egy héttel már Barcelonában versenyez a SPEEDBOX Racing Team, a Forma-1-es pályán, a Circuit de Barcelona-Catalunyán kezdődik a Rallycross Európa és Világbajnokság.

Hat évvel ezelőtt az első nemzetközi futamgyőzelmét a barcelonai pályán szerezte a GP3-ban Kiss Pál Tamás, emiatt is nagyon várja, hogy megkezdődjön az Eb első versenyhétvégéje. Amiatt is izgatottan készül a miskolci versenyző a szezonyitóra, mert az Ob első versenyén, Szlovákiában, a győzelem bebizonyította, hogy télen a kirakós minden darabja a helyére került. Tökéletes és gyors az autó, hibátlanul dolgozik a szervizcsapat, és a régi partnerek mellett a Peugeot szerepvállalásával a támogatói háttér is stabil.

„Alig várom már, hogy újra autóba ülhessek. Az elmúlt hétvégén folyamatosan mosolyogtam az autóban, annyira kezes és gyors lett az újjávarázsolt 208 WRX. Kíváncsi vagyok, hogy nemzetközi szinten hol tartunk. Tavaly épphogy lemaradtunk a döntőről, negyedik lettem a középdöntőben, de úgy érzem, pontosan azokon a területeken léptünk előre a fejlesztésekkel, ami miatt nem feküdt a pálya ritmusa a tavalyi autónak.” – mondta Kiss Pál Tamás az elutazás előtt.

A barcelonai rallycross nyomvonal megegyezik a tavalyival, 1133 méter hosszú, 9 kanyart tartalmaz, 60,4 %-a aszfalt, 39,6%-a murva. 2016-ban Kiss Pál Tamás összesítésben hetedik lett a versenyen, ezzel 13 bajnoki pontot szerzett.

Az első két tempós aszfaltos kanyar a kedvenceim közé tartozik, a második féktávja nagyon trükkös. Tavaly a legnehezebb az első murvás szakasz végége és a második murvás rész leje volt, de úgy érzem, hogy az idei fejlesztésekkel épp ezeken a szűk poros íveken javult sokat a Peugeot. Ez a pálya a nyugodt, folyamatos ritmus igényli, és ebben hasonlít a Szlovákiaringhez, ahol nyugodt és konstans ritmusban tudtam kezelni az autót, így bizakodó vagyok Barcelona előtt.– elemezte a pályát Kiss Pál Tamás.

Az idei évadra nagyon erős mezőny gyűlt össze az Európa-bajnokság Supercars kategóriájában. Az ellenfelek közt ott van a tavaly Barcelonában második Tommy Rustad, a 2015-ben Vb futamgyőztes Robin Larsson, aki egy évvel ezelőtt a spanyol versenyen a Vb ötödik helyét szerezte meg, Henin Solberget pedig senkinek sem kell bemutatni rally sikerei után. De a 32 fős mezőnyből legalább tízen esélyesek a dobogós helyekre.

A spanyol versenyhétvége programja:
04.01. szombat:
09:00 Szabadedzés
12:00 Q1: TouringCar, Euro Supercar, World RX
14:40 Q2: TouringCar, Euro Supercar, World RX
16:00 Q3: TouringCar


 

04.02. vasárnap:
08:30 Warm-up, all categories
10:00 Q3: Euro Supercar and World RX
11:10 Q4: Touring Car, Euro Supercar and World RX
13:45 Középdöntők: TouringCar, Euro Supercar
Döntő: TouringCar
1500 Középdöntő: World RX
Döntő: Euro Supercar
Döntő: World RX Supercar
15:50 Díjkiosztó

Az Eb futamot az alább linkeken lehet nyomon követni:
Élő időeredmények: http://www.fiaworldrallycross.com/times
Eredmények: www.fiaworldrallycross.com/results

Kiss Pál Tamás a neten:
kisspaltamas.com
https://www.instagram.com/tamaspalkiss/
https://twitter.com/tamaspalkiss
https://www.facebook.com/tamaspalkiss

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ