Bajnoki címre készülnek Hidegék

Bajnoki címre készülnek Hidegék

MEGOSZTÁS

HIDEG RALLY TEAM – 44. Croatia Rally 2017, Porec
Hideg Krisztián – Kerék István, Skoda Fabia R5

Nagy feladat előtt áll Hideg Krisztián és Kerék István: a 44. Croatia Rallyn lehetőségük nyílik arra, hogy megnyerjék a horvát bajnoki címet. Ehhez azonban nem kisebb akadályt kell leküzdeniük, mint közel 160 versenykilométert a sziklás poreci vidéken. A cél eléréséhez azonban ismét egy R5-ös gép lesz a segítségükre.

Hideg Krisztián: Újra egy R5-ös autóval, méghozzá egy Skoda Fabiaval rajtolunk a hétvégén a 44. Croatia Rallyn. A Korda Erik-féle kocsi szinte teljesen új, talán maximum 600-700 kilométer van benne. Ám miután az előző bérlő elesett vele a Barum Rallyn, teljesen lecserélték a kasztnit, a motort, a turbót, a váltót – mondhatni egy vadonatúj kocsit fogunk a kezeink közé kapni.
Mindössze annyi tapasztalatunk van eddig a kocsival, hogy ránk igazították az ülést, kedden pedig Nagyvelegen volt egy tesztünk, ahonnan egyből indultunk is tovább a futam helyszínére, Porecbe. Szerdán reggel már átvettük az itinert, és elkezdődtek a tréningek. Az éles versenyt a pénteki shakedown-nal nyitjuk meg, amit még aznap két gyorsasági követ: egy még világosban, egy viszont már napnyugta után. Szombaton további 140 versenykilométer vár ránk, 8 szakaszon.
Az Isztria azért nem gyerekjáték… Kellőképpen meg kell tisztelni ezt a környezetet, hiszen tele van bukkanókkal, levágásokkal, kőkihordásokkal, sziklás vidékkel, így nagy a defekt kockázata is. A nagyon gyors, tempós, illetve a lassabb, technikásabb szakaszok váltogatják egymást. Pont ezért egy nagyon nehéz futamra készülök. Ráadásul igen komoly nemzetközi mezőny gyűlik össze. Mivel egy ERT (European Rally Trophy) futamról van szó, ezért Európa szerte szinte minden országból jönnek – köztük 11 magyar páros is. A legnagyobb ellenfél ez úttal is Sebalj és Prodan lesz.
Tanultunk a nova goricai esetből, így kivételesen nem tűzünk ki győzelmi célokat magunk elé. Akkor ugyanis nem sikerült olyan gyorsan ráérezni a technikára, mint ahogy elképzeltük. Ennél azért jóval több tapasztalatot kell szerezni ahhoz, hogy igazán gyorsan tudjunk menni, és fel tudjuk venni a kesztyűt a többiekkel szemben. Az elsődleges cél a horvát bajnoki cím megnyerése – amihez minimális pontra lenne szükségünk, elég lenne akár a 10. hely is –, valamint a tapasztalatszerzés az R5-ösről, hogy ha esetleg jövőre váltanánk, akkor milyen irányba induljunk.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ