Az ír duó áll az M-Sport jövőjének az élére

Az ír duó áll az M-Sport jövőjének az élére

MEGOSZTÁS

Ez az a hír, amire mindannyian vártunk, így az M-Sport Ford büszkén jelenti be, hogy Craig Breen és Paul Nagle áll az M-Sport Ford World Rally csapat élére a 2022-es és 2023-as FIA World Rally Championshipben. A többéves megállapodás értelmében a közelmúltban nyújtott lenyűgöző teljesítményüket egy teljes idejű WRC szerződésel jutalmazzák a vadonatúj M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 autó volánja mögött.

A 31 éves versenyző WRC-s pályafutásának legizgalmasabb fejleménye, hogy Breen a cumbiai csapat teljes elkötelezettségét és szakértelmét kapja, miközben a 2017-es és 2018-as sikerek megismétlésére törekszik, amikor legutóbb ilyen radikálisan átalakították a sportszabályzatot és a technikai szabályokat.

Miután néhány hete megkóstolta a Puma Hybrid Rally1 autóját a Cumbria kavicsos pályáján, Breen több mint lenyűgözve és izgatottan figyelte a csapat legújabb alkotását, és most már teljes mértékben arra összpontosít, hogy olyan eredményeket és sikereket érjen el, amelyekről ő és a csapat is tudja, hogy lehetségesek.

2022-ben teljesen új technikai szabályok lesznek érvényben, és a WRC a versenyzés új és izgalmas korszakába lép. Az űrvázas futóművek, a 100kw-os hibrid motorok, amelyek további 130 lóerős teljesítményt biztosítanak a speciális szakaszokon, valamint a 100%-ban fenntartható üzemanyag a sportágat környezettudatosabb irányba mozdítja el, miközben megtartja a világ legizgalmasabb terepmotoros versenysorozatának alapvető DNS-ét.

Annak ellenére, hogy eddig csak részleges WRC-kampányaik voltak, a közelmúltban elért eredményeikkel Breen és Nagle a szervizpark beszédtémájává vált. A múlt hétvégi Finn-ralin elért harmadik helyezés azt jelenti, hogy az ír az elmúlt hét versenyen négy dobogós helyezést ért el, és jelenleg a 6. helyen áll a pilóták bajnokságában, annak ellenére, hogy a szezon versenyeinek csak a felén indult!

Breen és Nagle már régóta az M-Sport ügyvezető igazgatójának, Malcolm Wilsonnak a célkeresztjében van. Miután 2011-ben megnyerte a FIA WRC Academy FIA WRC versenyét egy M-Sport által épített Fiesta R2-vel, ez a bajnoki cím Breen számára egy karrierjét átformáló díjcsomagot jelentene, amely lehetővé tenné számára, hogy egy Ford Fiesta S2000 volánja mögé üljön. A következő szezonban Breen négy S-WRC-versenyt nyert meg, és ezzel újabb bajnoki címet szerzett.

Az M-Sport “Ladder of Opportunity” programjának köszönhetően Breen ezután a legmagasabb szinten indíthatta be karrierjét, és eddig részidényes programokat versenyzett számos más WRC-csapatnál, de 2022-ben visszatér oda, ahol minden kezdődött, a 2017-es Gyártói és Versenyzői, valamint a 2018-as Versenyzői WRC-bajnokságban.

Az M-Sportnak és Breennek most lehetősége van arra, hogy tovább gyarapítsa Breen lenyűgöző közelmúltbeli statisztikáit, és minden eddiginél elszántabban segítik őt a sikerben az elmúlt évtizedek egyik legizgalmasabbnak ígérkező szezonjában.

Breen teljes munkaidős pályafutása az M-Sport Ford Puma Rally1 versenyzőjeként októberben kezdődik egy spanyolországi többfelületes teszttel. Alig több mint 100 nap van hátra az ikonikus Monte-Carlo Rally rajtjáig, és a csapat alig várja, hogy elkezdje ezt az új fejezetet, és sikereket hozzon neki, a csapatnak és a globális rajongótáborának.

Malcolm Wilson OBE, az M-Sport ügyvezető igazgatója:

“Édesapja az M-Sport nagyszerű ügyfele volt, és végignéztem, ahogy Craig számos különböző M-Sport autóval fejlődik, és a mi lehetőségekkel segítettünk neki eljutni oda, ahol ma tart. Az idei szezonban nyújtott teljesítménye nem maradt észrevétlen, fantasztikus, egyenletes eredményeket ért el, miközben csak részidős a WRC programban vett részt.

“Néhány hónappal ezelőtt kezdtünk el tárgyalni az egyesülés lehetőségéről, és nagyon izgatott vagyok, hogy most hivatalosan is bejelenthetem, hogy a következő két szezonban ő fogja vezetni a csapatot. A Puma fantasztikus autóval rendelkezik, és nincs kétségem afelől, hogy Craig és a Puma sikereket fog hozni a csapatnak az elkövetkező szezonokban.

“Azt is tudom, hogy az ír szurkolók számára mennyire fontos a rallye, és ezek a szurkolók mindig is támogatták az M-Sportot, így alig várom, hogy lássam, hogy minden összeálljon erre a hírre .”

Richard Millener, az M-Sport Ford World Rally Team csapatfőnöke:

“Craiget azóta ismerem, amióta először ralizott az M-Sport autójában, és egyre jobban megismertem, amikor az ST bajnokságban versenyzett, és én voltam a bajnokság koordinátora. Gyakran viccelődünk azon, hogy mindketten hogyan haladtunk előre a karrierünkben, és hol tartunk most, de öröm és megtiszteltetés lesz újra összekapcsolódni vele, hogy lássuk, mit tudunk elérni a sportág legmagasabb szintjén a következő két szezonban, a WRC hosszú idő óta legizgalmasabb korszakában.

“Nagyon bízom benne, hogy Craig és Paul a legjobb eredményeket tudja hozni a csapat számára, és alig várom, hogy láthassam őket felsorakozni a Monte-Carlo rali rajtjánál, alig néhány hónap múlva. Most az a célunk, hogy mindkét srác jól érezze magát a csapatban, és mindent megadjunk nekik, amire szükségük van ahhoz, hogy az új Pumával eredményeket érjenek el. Alig várom, hogy elkezdjük, ez valóban nagyon izgalmas időszak nemcsak nekem személyesen, hanem mindenkinek, aki részt vesz ebben a kalandban.”

Craig Breen, az M-Sport Ford World Rally Team versenyzője:
“Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy csatlakozhatok az M-Sport Ford World Rally Teamhez, Paul-lal az oldalamon. Hosszú út áll mögöttünk a rali-világbajnokságban, sok fordulattal, de most megkaptuk az aranyérmet, hogy a motorsport legrangosabb márkájánál versenyezhetünk és harcolhatunk a rali-világbajnoki címért.

“A Ford mindig is nagyon közel állt a szívemhez, hiszen a pályafutásom a Ford Fiesta R2-vel kezdődött, amellyel megnyertem a Junior Rali Világbajnokságot, majd egy Ford Fiesta S2000-essel megnyertem az S2000-es Rali Világbajnokságot. Imádom a ralizást, a sportág minden árnyalatát, de különösen a történelmet. Kicsit szürreális érzés hozzáadni a nevemet a Fordnál versenyző pilóták listájához, olyan versenyzőkhöz, mint Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae és Carlos Sainz. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ezek mellett a nagyok mellett a nevem is bekerülhet a történelemkönyvekbe.

“Mivel nagyon büszke ír ember vagyok, a Fordnak vezetni még különlegesebb dolog számomra, hiszen Henry Ford apja Írországban született, mielőtt Amerikába emigrált. A márka iránti szeretet és szenvedély Írországban a mai napig hatalmas.

“Megtisztelő számomra az a bizalom, amelyet Malcolm, Rich és az M-Sport csapat minden tagja tanúsított irántunk. Most már tényleg alig várom, hogy eljussak a Casino Square-re, Monte-Carlóba a bajnokság nyitó fordulójára, és büszke legyek a kék oválra!”.

Paul Nagle, navigátor M-Sport Ford World Rally Team:

“Nagyon izgatott vagyok, hogy az M-Sport Ford World Rally Team tagja lehetek, ahogy belépünk a rali-világbajnokság új hibrid korszakába. Sok csapattal dolgoztam már együtt a WRC-ben töltött időm alatt, de mindig is a Ford családhoz akartam csatlakozni.

“Az M-Sport csapata a legjobb raliautók gyártásával büszkélkedhet, és biztos vagyok benne, hogy a 2022-es év sem lesz kivétel. Craig és én is éhesek vagyunk a győzelmekre, és hogy a rali-világbajnoki címért harcoljunk, a legjobbunkat fogjuk nyújtani”.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ