Az első nap után a “sármester” Ogier az élen – WRC Rally...

Az első nap után a “sármester” Ogier az élen – WRC Rally Italia Sardegna 2018

MEGOSZTÁS

Sebastien Ogier vezeti a WRC Rally Italia Sardegna 2018 futamát a nyitó napot követően, amely nem várt meglepetésekkel járt. Nyolc szakasz, kétszer négy körben izgalmas, nedves időjárási viszonyok közepette várt a mezőnyre.

A regnáló világbajnok vezeti a szárd futamot 18.9 másodperccel a VB pontverseny élén álló  Thierry Neuville és 37.2 másodperccel a tegnap shakedownt nyerő Jari-Matti Latvala előtt.  A mezőnyben már nem találjuk a legjobbak között a kiesett Tänakot, Suninent, Mikkelsent és Evanst.

A mediterrán sziget nedves feltételei és a riválisok rajtpozíció komoly kihívások elé állították a mezőnyt, amelyben óvatos kezdést követően és az ismétlődő felhőszakadások között a Tulai másodikgyorsot követően Ogier megelőzte Neuville-t és átvette a vezetést.

Ogier : Ez egyszerűen egy borzalmas nap volt. Ma reggeé nem akartam felesleges kockázatot vállalni. A délutáni nyitógyors nehéz volt, de sikerült sok időt nyernem. Komoly meglepetés volt, de adélelőtti kör óvatosságához képest,támadó módban voltam. Holnap [szombaton]ismét szükségem lesz a gyors vezetésre.

A világbajnoki pontverseny éllovasa Thierry Neuville óriási küzdelemben volt egész nap. Hyundai i20 WRC-jének alig volt ép rész. A “sebhelyek” mellett  a szardíniai növényvilág több jellegzetessége is begyűjtésre került a belga pilóta által.

Neuville : Azt hittem reggel, hogy semmi esélyem nincs arra, hogy a legjobb nyolcba kerüljek. Az eső nagyon sokat segített, én meg keményen álltam a gázon!

Mikkelsen uralt a délelőtti kört, azonban kiállni kényszerült hajtásproblémák miatt. Ott Tänak egy hatalmas ugrást követően – orra esett a Yaris  – megsérült hűtője miatt kényszerült kiállni. Suninen ugyan azon a szakaszon adta fel , mint Tänak és veszítette el a negyedik helyét. Evans korábban búcsúzott, törött kormányműve miatt, amely egy sziklával történő ütközés után adta meg magát.

Szombaton hét gyorssal folytatódik a futam.

A futam állása:

1. Ogier 1:35:56.9
2. Neuville +18.9 s
3. Latvala +37.2 s
4. Lappi +41.6 s
5. Östberg +58.3 s
6. Paddon +1:01.5 p
7. Breen +1:26.0 p
8. Lefebvre +4:02.9 p
9. Kopecky +4:16.9 p
10.Ciamin +5:20.7 p

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ