Amikor 19-re lapot húz az élet… Kiss Norbert negyedik dobogója!

Amikor 19-re lapot húz az élet… Kiss Norbert negyedik dobogója!

MEGOSZTÁS

Meglepően alakult az ETRC magyarországi versenyhétvégéjének záró futama. A negyedik menet leintésekor Kiss Norbert az ötödik helyet tudhatta magáénak, majd rövid idő elteltével megváltozott a felállás! Előzetesen a dobogóra hajtott, és bár nem tartotta reálisnak azt, hogy ez mindannyiszor sikerül is, mégis lett belőle négy… A Truckfest magyar versenyhétvégéjének zárása után, a már csomagolni készülő Takpool24 Team bokszában beszélgettünk Kiss Norberttel – ám előtte következzenek a tények:

Az utolsó futamot a német Gerd Körber nyerte Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője előtt, ám utóbb mindketten 30 másodperces büntetést kaptak, ugyanis a startnál átlépték a megengedett sebességet. Így végül a Tankpool24 tehetsége, Kiss Norbert ölébe hullott a harmadik hely a mogyoródi zárófutamon. Ezzel a helyezéssel bearanyozta a hazai szereplését, hiszen minden versenyen a pódium egyik fokáról – előbb két második és egy harmadik helyet, majd egy újabb harmadik pozíciót szerzett meg – köszönthette a neki szurkoló közönséget.

IMG_6454

„Nagyon örülök annak, hogy a hazai hétvégém minden versenyén sikerült dobogóra állnom – kiváltképp, hogy a záró versenyen ez nem igazán volt realitás. Erőből nem tudtunk volna előzni, „lepattanókra” vadásztunk, és mások hibáját kihasználva igyekeztünk előrébb kerülni. A futam után aztán jött a hidegzuhany, pozitív értelemben, és az újabb pódiummal immáron minden várakozást sikeredett felülmúlnunk, még a sajátjaim is! A pole-os versenyünkön a rajtnál sajnos faképnél hagytak bennünket, egyelőre ennyi van az autónkban, úgy érzem, mindent kihoztunk, amit csak lehetett, ez ott és akkor a második helyre volt elegendő. Ahogy azt számos alkalommal is említettem, még nagyon a projekt elején járunk, de a fejlődés vitathatatlan! A következő fordulók pályáinak karakterisztikája már nem fog annyira kedvezni számunkra, ezért nem hiszem, hogy versenyben lehetünk a futamgyőzelmekért, viszont mindenképpen igyekszünk tartani a jelenlegi formánk. Nagyon szeretném megköszönni a rengeteg embernek, aki megtisztelte a csapatom, és engem, nagyon-nagyon élveztem a hazai körítést, a felém áradó szeretetet! Nagyon elfáradtam, de ez most egy jóleső fáradtság!” – zárta szavait a kétszeres Európa bajnok kamionversenyzőnk.

Fotó: Marjai János / RVO

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ