ACI Rally Monza – Sordo az első nap élén

ACI Rally Monza – Sordo az első nap élén

MEGOSZTÁS
Fotó: hmsgofficial /Twitter

Dani Sordoé az első monzai versenynap. A Hyundai Motorsport spanyol pilótája a nap végére 1 azaz egy másodperccel megelőzte az addigi éllovas Esapekka Lappit. A finn pilóta óvta a téli abroncsait, ami lehet, hogy nem a legjobb választás volt, de ez van. Neuville és Greensmith hibáztak és kiestek. Ogier a harmadik, míg Evans a negyedik helyen áll. Az ERC Rally Hungaryt megnyerő Andreas Mikkelsen egy Škoda Fabia Rally2 evoval az abszolút 7. helyen áll.

A futam pénteki végeredménye:

1. Sordo / del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC 53:29.3
2. Lappi / Ferm Ford Fiesta WRC +1.0
3. Ogier / Ingrassia Toyota Yaris WRC +12,0
4. Evans / Martin Toyota Yaris WRC +17,1
5. Tänak / Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC +17,7
6. Rovanperä / Halttunen Toyota Yaris WRC +24,8
7. Mikkelsen / Jæger Škoda Fabia Rally2 evo +1: 04,2
8. Veiby / Andersson Hyundai i20 Coupe WRC +1: 14,3

Sordo: A mai nap nagyon nehéz volt. Jól sikerült a rajtunk, de a nagyon saras részeken időt veszítettünk. A nap végén igyekeztem a lehető legkeményebben nyomni, a holnapi rajtpozíció miatt, ami nagyon fontos lesz ahhoz, hogy tiszta versenyvonalunk legyen. Tegnaphoz képest megváltoztattunk néhány beállítást a differenciálműben és stabilizátorban. Ilyen feltételek között nehéz jó autót beállítani, de ma minden rendben volt és sikerült.

Lappi: Meg akartam menteni a hógumikat, de a heves esőzés nem igazán segített ebben. A hógumik profilmélysége magasabb, ami lehetővé teszi a nagyobb mennyiségű vízelvezetést. Nagyon sok aquaplqning volt szakaszon, ami okozott némi problémát. Ha a holnapi körülmények bonyolultak lesznek, akkor lesz esélyünk. Azt hiszem mindenki sok hóra számít, így olyan lesz, mintha a Montén mennénk szegek nélkül.

Ogier:Úgy gondolom, hogy a megfelelő önbizalom és a tempó is megvolt, de sajnos többször is hibáztunk, amelyek értékes időbe került. Eseménydús napunk volt, de még mindig küzdünk a győzelemért és most ez a legfontosabb.

Evans: Ahogy mindenki láthatta ez egy nagyon nehéz nap volt. A shakedown-on elkövettem pár hibát, rájöttemm, hogy milyen könnyű hibázni. Nem voltunk látványosan gyorsak, de sikerült a hibákat minimalizálni. Nem volt egy rossz nap és tökéletes sem, de minden rendben van jelenleg.

Gumiválasztás – SS6:
Evans/Ogier/ Rovanperä 5 hó / 1 esös
Katsuta/Sordo 4 hó
Tänak/Veiby 5 hó
Lappi 4 db esős

A WRC 3 állása – péntek

1. Mikkelsen 54:33.5 p
2. Lindholm + 52,5 s
3. Solberg + 53,7 s
4. Huttunen + 1:06.8 p
5. Kajetanowicz + 1:29. p

A WRC 2 állása – péntek

1. Tidemand 55:43.1 p
2. Fourmaux + 6,8 s
3. Østberg + 12,4 s
4. Kopecky + 19,9 s

matezsoltee

Derby Autó – Miskolc

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ