A PSRX Volkswagen Sweden csapatára ráragyogott a napfény a katalán eső után

A PSRX Volkswagen Sweden csapatára ráragyogott a napfény a katalán eső után

MEGOSZTÁS

Sajtóközlemény
2018.április 15.

A PSRX Volkswagen Sweden számára eljött a napsütés, a spanyol esőt követően
• A PSRX Volkswagen Sweden pilótái és csapata mindkét WRX bajnokságot vezeti
• A világbajnoki címvédő Johan Kristoffersson vezeti a bajnokságot
• Petter tökéletes hétvégéjének a döntő első kanyarja vetett véget
• A csapat számára öröm a Volkswagen Polo R Supercar téli fejlesztési munkájának eredménye

A csapatbajnoki cím védője a PSRX Volkswagen Sweden és Johan Kristoffersson a FiA World Rallycross 2018-as szezonnyitó futamát követően ugyan ott folytatta, ahol legutóbb abbahagyta… a dobogó tetején.
Johan csapattársa a szintén VW Polo R Supercar-ral versenyző Petter Solberg – 50. alkalommal állt rajthoz Barcelonaában WRX futamon – volt a leggyorsabb a hétvége során, azonban a döntő első kanyarjában a háromszoros világbajnok a gumifalban végezte…
A döntőt követően a futam versenyigazgatója által indított vizsgálat döntése alapján Mattias Ekströmöt kizárták.
Johan döntőben szerzett maximális pontszáma és Petter ötödik helyezését követően a csapat 12 pontos előnnyel vezeti a csapatbajnokságot.
A 2018-as szezonnyitó napját a szürke égbolt és a heves esőzés üdvözölte. WRC világbajnoki címet úgy nem nyerhet senki, ha nedves, saras körülmények között nem ő a leggyorsabb. Petter szombat este, két kvalifikációs futam után az élen állt.
A vasárnap megérkező napsütést mindkét PSRX Volkswagen Sweden pilóta kihasználta, megszerezve az első elődöntő első két rajtrácsát.
Ezután következett időrendben az elsőkanyaros Petter baleset a döntőben, majd Johan barcelonai győzelme. Az élről induló Petter tökéletes futamot teljesített, kétszer is megjavítva a futam leggyorsabb körének idejét. Johan az első kanyarban elveszítette második helyét a kellően agresszív Andreas Bakkerud ellenében, de lenyűgöző jóker körének köszönhetően visszavette pozícióját.

Pilóta / helyezés Q1 Q2 Q3 Q4 O/A SF F
Johan Kristoffersson 3 5 4 3 3 2 1
Petter Solberg 2 1 1 2 1 1 5

FIA World Rallycross Championship 2018 / Round 01, Barcelona / 13-15 April 2018 // Worldwide Copyright:Tony Welam/McKlein

Johan Kristoffersson SWE #1:

Elég nehezen indult a szezon, ennek tükrében nagyon elégedett vagyok az elért győzellem. Kemény és harcos hétvégénk volt, sok megszerzett ponttal. A nagyon trükkös szombati feltételek között az új autó remekül működött, miközben minden kvalifikációs körben a tapadás minimális volt. Ahogy Petter mondta ez a túlélés napja volt. Mindkét PSRX Volkswagen Polo a legjobb háromban végzett szombaton, köszönhetően a csapat által elvégzett remek téli fejlesztéseknek és teszteknek.
Jól sikerült az elődöntő, újabb értékes pontokat szereztünk, így jó pozícióból tudtam rajtolni a döntőben. Sajnálom azt ami Petterrel történt az első kanyarban. Kemény hétvégénk volt, de megszereztük azokat a pontokat, amelyek sokat számíthatnak a szezon végén.

FIA World Rallycross Championship 2018 / Round 01, Barcelona / 13-15 April 20187 // Worldwide Copyright: PSRX Volkswagen

Petter Solberg NOR #11

Mit mondjak nagyon szomorú vagyok a döntő történései miatt.
Az utolsó futamig minden tökéletes volt, majdnem összejött a tökéletes hétvége. A feltételek szörnyűek voltak tegnap (szombaton). [Sebastien] Loeb és én is vezettünk már rettenetes körülmények között és óriási esőben is nemegyszer a WRC-ben, de ilyet még egyikünk sem látott. Ez a túlélés napja volt.
Remekül indult, majd folytatódott a napunk. Jól szerepeltünk és a döntő következett…ahol az első kanyarig jutottam…

A csapat teljesítménye a hétvége során mindvégig gyakorlatilag tökéletes volt. Az srác, a szerelőktől, a mérnökökig mindent megtettek, hogy egy remek autóval versenyezhessünk. Johan nagyszerű eredményt ért el, aminek nagyon örülök.
Na nézzük akkor, egy, kettőben vezetjük mindkét bajnokságot, nőt a sebességünk és fejlődtünk.
Mielőtt hazaindulnánk, szeretném elmondani, hogy nagyon nagy köszönet azoknak a rajongóknak – különösen azoknak aki szombaton is ott voltak. Ők a világ legjobb rallycross fanjai!

A FIA WRX Barcelona, Supercar döntőjének az eredményei:

1.Johan Kristoffersson 4:36.568 p
2.Sébastien Loeb 4:37.783 p
3.Andreas Bakkerud 4:38.957 p
4.Niclas Grönholm 4:43.667 p
5.Petter Solberg 4:47.832 p
6. Mattias Ekström 4:36.039 p

A FIA WRX pilótai bajnokságának állása:

1. Kristoffersson 27 p
2. Solberg 24 p
3. Bakkerud 20 p
4. Ekström 19 p
5. Grönholm 18 p
6. Timmy Hansen 16 p

A FIA WRX csapat bajnokságának állása:

1 PSRX Volkswagen Sweden 51 p
2 EKS Audi Sport 39 p
2 Team Peugeot Total 30 p

www.psrxvw.com

***

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ