A FIA WRC 2020-as szezonjának folytatásáról június 19-én kapunk választ

A FIA WRC 2020-as szezonjának folytatásáról június 19-én kapunk választ

MEGOSZTÁS

Június 19. kulcsfontosságú időpontja lesz a FIA WRC 2020-as szezonjának. Ezen a napon fog ülésezni a WMSC a FIA Motorsport Tanácsa. Az ülés fő témája a koronavírussal összefüggő globális járvány következében felfüggesztett bajnokság folytatása lesz.

A FIA WRC 2020-as bajnoki évadjának tizenhárom futamából, mindössze három került megrendezésre – Monte-Carlo Rally, Svéd Rally és a Mexikó Rally – miután a közép-amerikai futamot a szombati programját követően, minden csapat néhány óra alatt gyakorlatilag evakuálta magát saját főhadiszállására a globális légiközlekedés „megbénulás” előtt.

Mexikó után először az argentin és a szardíniai futamokat törölték, majd egy újabb blokkban öt futam törlését jelentették be – Portugália, Kenya, Finnország, Új-Zéland, Wales Rally GB.

Jelenleg megerősített garanciák nélkül három futam megrendezése lehetséges szeptember végén Törökországban, október közepén Németországban, végül november végén Japánban lehetne futamot rendezni. A garanciák teljesülése nélkül a WRC promótere nem kíván elhamarkodott bejelentéseket tenni.

A legfrissebb hír az, hogy a FIA keményen dolgozik a versenynaptár átdolgozásán és kiegészítésén. Így került több európai helyszín is a fókuszba, említésre került az augusztus végi Barum Rally, az október elejére tervezett Ypres Rally, vagy a szintén ERC helyszínű Ciprus Rally is, amelyek a múltban már megtapasztalták a WRC rendezést.

Június 19-én talán már okosabbak leszünk…

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ