Dakar 2024 – Etap 8 – 458 km + 220 km –...

Dakar 2024 – Etap 8 – 458 km + 220 km – Al Duwadimi – Hail

MEGOSZTÁS
Mattias Ekstrom (SWE) and Bergkvist Emil (SWE) for Team Audi Sport races during stage 8 of Rally Dakar 2024 from AL DUWADIMI to HAIL, Saudi Arabia on January 15, 2024. // Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool // SI202401150454 // Usage for editorial use only //

Így állunk a 8. szelektívet követően

15:11 – SSV – João Ferreira megszerezte idei harmadik szakaszgyőzelmét a mai speciálison, és ez a siker hozzáadódik a 4. és 7. szakaszon elért győzelmekhez. A portugál pilóta 3’43 perces távolságra van Xavier de Soultrait-tól. Gerard Farrés a harmadik helyen végzett, valamivel több mint 7 perccel lemaradva a győztestől. Ferreira kihasználta a Yasir Seaidan által elveszített 30 percet, és a második helyre került az általános rangsorban, 7’41 percnyire de Soultrait mögött.

14:59 – Kamion – Mitch van den Brink második szakaszgyőzelmét aratta a Dakaron, amai nap leggyorsabb idejét érte el a kategóriában. A hollandnak sikerült visszatartania Martin Macíkot, aki 1’18 perces hátránnyal a második helyen végzett. A szakaszgyőzelemért küzdő Aleš Loprais az etap végén elveszítette a tempót, így 13’45 perccel van den Brink mögött ért célba. Az általános rangsorban van den Brink felkapaszkodik a második helyre, megelőzve Loprais-t, és immár 1 óra 50 perccel lemaradva Macík mögött.

14:46 – Autó – Nasser Al Attiyah és navigátore Mathieu Baumel egy 62 km után fellépő motorprobléma miatt végül belenyugodtak abba, hogy kiszálljanak a szelektívből, miután megvárták a segítőcsapatuk érkezését, mielőtt meghozták ezt a döntést.

14:24 – Challanger /Car- Saleh Alsaif megerősítette, hogy a legjobb időt érte el a mai speciális célban. Ennek eredményeként a szaúdi pilóta ötödik sikerét aratta a Dakaron, 3’22”-es előnyben Mitch Guthrie-vel szemben, aki ismét megerősíti vezető helyét az általános ranglistán, több mint 34″ előnnyel Cristina Gutiérrezzel szemben. 43 másodperc körül „Chaleco” López felett. A hivatalos Taurus pilóta jelenleg kényelmesen a Dakar általános rangsorának élén ül.

Mattias Ekstrom and Emil Bergvist on their Audi RS Q e-tron E2 of the Team Audi Sport during the Stage 8 of the Dakar 2024 on January 15, 2024 between Al Duwadimi and Hail, Saudi Arabia // Florent Gooden / DPPI / Red Bull Content Pool // SI202401150547 // Usage for editorial use only //

13:09 – Autó – Mattias Ekström, aki a 23. helyen állt rajthoz, a legjobb időt produkálta a speciálison, ötödik győzelmét aratta a Dakaron, a másodikat pedig idén a prológon aratott diadal mellett. Stéphane Peterhansel egy második Audi RS Q e-tron E2-vel hajtott a második helyen Guerlain Chicherit előtt, aki 4’10 perccel végzett a svéd mögött. Carlos Sainz a negyedik helyen finiselt,így az Audi három pilótája a legjobb 4 között.

08:04 – Autó – A több perces rövid megállás ellenére Sébastien Loeb 7 másodperccel gyorsabb volt Carlos Sainznál az 51 km utáni első köztes pontnál.

07:52 – Motor – 165 km megtétele után, mielőtt a szelektív első részének vége lenne, Ricky Brabec 1:18 perces előnnyel vezet Adrien Van Beveren előtt. Az amerikai és Ross Branch közötti különbség azonban gyakorlatilag nem változott az előző köztes ponthoz képest, a különbség alig több, mint 3 perc a két rivális között.

07:42 – Autó – Sébastien Loeb és navigátora, Fabian Lurquin újra mozgásban vannak. 39 km után néhány percre megálltak valószínűleg defekt miatt.

07:33 – Autó – Sébastien Loeb a napi speciális 39 km-e után megállt. Emlékeztetőül: a francia 19 perccel lemaradt a rali éllovasától az általános rangsorban a szakasz rajtja előtt.

07:26 – Motor – 111 km után Ricky Brabec rendelkezik a legjobb idővel, 1,22 hüvelyk előnnyel Adrien Van Beveren és 1,46 hüvelyk előnnyel az időt vesztett Pablo Quintanilla előtt. A három hivatalos Honda pilóta vezeti a KTM-et, amelyet Kevin Benavides és a Husqvarnát Luciano Benavides vezet, aki továbbra is egy másik Hondával nyitja meg az utat Nacho Cornejo vezetésével.

07:16 – Autó – Mathieu Serradori és Loïc Minaudier kis híján megakadályozta Sébastien Loeb győzelmét tegnap. Harminc másodpercen belülre kerültek riválisukhoz képest, de a cél előtti utolsó harminc kilométeren időt veszítettek. „Nagyon boldogok vagyunk” – mondták tegnap ennek ellenére. „Csodálatos szakaszunk volt, és a végén hiányzott a szerencse egy gumiabroncs-felfúvás miatt, ami miatt az utolsó sziklás szakaszon időt veszítettünk.” Kétkerék-meghajtású Century 2 volánja mögött hatodikként kezdik a napot, azzal a szilárd szándékkal, hogy a győzelemért küzdjenek: „Szeretnénk nyomot hagyni, és megmutatni mindenkinek, hogy olyan erő vagyunk, amellyel számolni kell. ”.

07:12 – Quad – Alexandre Giroud leadta az első lövéseket a kategóriában 51 km után. A francia a legjobb időt érte el, 18 másodperccel megelőzve riválisát Manuel Andújart. Varga Juraj már 3’30”-ot veszített.

07:05 – Autó – A tegnapi győztes Sébastien Loeb az első pilóta, aki ma indul, és megnyitja az utat az autók előtt. Az útvonal a WRC-versenyekre jellemző gyors, kavicsos részt tartalmaz, amely kétségtelenül örömet okoz a kilencszeres WRC-bajnoknak, és lehetővé teszi számára, hogy a mai napon különbséget tegyen.

07:04 – Motor Nacho Cornejo, aki 111 km után közel 5 perccel lemaradt az élről, Luciano Benavides elkapta a napi speciális útvonalán. Az argentin most is megnyitja az utat, és elkezdi gyűjtögetni a bónuszokat. Az előző köztes pontnál 2’12 perc hátrányban volt Ricky Brabec mögött.

06:56 – Motor – Rui Gonçalves az ötödik legjobb időt érte el 111 km után. A kormány mögött, és még mindig számításba veszi a Rally GP osztályát, a portugál versenyző 3’19”-rel van lemaradva az éllovas Ricky Brabec mögött, de kevesebb, mint 20″-rel az előtte haladó Ross Branch mögött.

06:53 – Motor – A második köztes pontnál (111 km után) Nacho Cornejo közel 5 perccel követi Ricky Brabecet. A chilei még mindig egyedül nyitja meg az utat, és ennek eredményeként eddig 1’47 hüvelyk bónuszra tett szert.

06:34 – Motor – Ross Branch, a 8. szakasz elején mindössze egy másodperccel maradt le Ricky Brabec mögött az általános rangsorban, csaknem két percet veszített amerikai riválisától az 51 km utáni első köztes pontnál.

06:33 – Motor – Pablo Quintanilla, aki tegnap mechanikai problémákkal küzdött, és több mint 2 óra 35 percet veszített, 51 km után a második legjobb időt érte el, 58 hüvelyk mögött az éllovas Ricky Brabec mögött.

06:21 – Motor – Az első köztes pontnál Ricky Brabec érte el a legjobb ideiglenes időt, több mint egy perces előnnyel, Toby Price-szal szemben. Luciano Benavides teszi teljessé az éllovas triót. Nacho Cornejo, a versenyző, aki megnyitotta az utat, már több mint két percet veszített (de 38 másodperces bónuszt szerzett).

A hosszú és intenzív 7. szakaszt követően a kontrasztok és az enyhe intenzitás csökkenés szakasza várja ma a versenyzőket. A különleges két időmérős szakaszra oszlik: az első 165 km-es, a második pedig összesen 119 km-es. A kettő között neutralizált rész követnek. A speciális először homokos terepen viszi át őket, de minden nagyobb akadály nélkül. A táj változása ekkor feltűnő lesz, éber és precíz vezetést igényel. Itt a homokot kövek váltják fel, amelyek helyenként kényes feladattá teszik az előre haladást. A gumiabroncsok megmentése érdekében a versenyzőknek úgy kell Ha’il felé indulniuk, mintha tojáshéjon vezetnének.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ