1000 napos átok tört meg! – Gp2 híreink

1000 napos átok tört meg! – Gp2 híreink

MEGOSZTÁS

Lezajlott a Gp2 főfutam, és megtört egy ezernapos átok… A francia Pierre Gasly ennyi ideje nem állt a dobogó legfelső fokán, és bár Gp2-es karriere során néhányszor indulhatott pole-ból, három szezon alatt egyszer sem tudta azokat győzelemre váltani. A mai napig. Gp2 híreink: 

gas2

A rajtnál Norman Nato jól jött el, és megtartotta az első helyet Gaslyval szemben. Ekkor még csak halvány előszele mutatkozott a francia “forradalomnak”, amely aztán elmaradt. Gustav Malja és Sean Gelael ütközött az első kanyarban, a kontaktnak köszönhetően a svéd Malja, a Rapax pilótája egy defekttel lett gazdagabb. Izgalmas versengést láthattak az autóversenyek bölcsőjének számító angol nagydíjra kilátogató szurkolók, amit a korai kerékcserék még turbóztak is.

gas

Már a hatodik körben megkezdődtek a kötelező boxkiállások, ahová Gelael, Sirotkin és a születésnapos Daniel De Jong is “sietve” érkeztek, és öt másodperces büntetéssel távoztak. A feddésből Nicolas Latifi-nek is kijutott, ő a fekete fehér zászlót kapta meg a pálya határainak be nem tartása okán. Hasonlóan járt Oliver Rowland, akinek a hasonló akcióit a verseny után vizsgálták a bírák, ám a sok indokolatlan, négy kerékkel történő elhagyás miatt kapott időbüntetéssel együtt megtarthatta a versenyben elért harmadik helyét.

row

A Manor Mp Motorsport pilótája szépen teljesít, már a második hétvége, ahol zsinórban pódiumra állhatott. Mitch Evans a futam végén nagyot hajrázva a negyedik lett, a Campos Racing Team is kezd magára találni a számukra gyatrán induló évadban. De ez a nap nem róluk szólt, hanem a Pierre Gaslyról, akire tempóját csak megközelíteni képes csapattársa, Antonio Giovanazzi lehetett volna veszélyes. Volna…

gio

Eredmény ITT:

race1

Folytatás vasárnap 10h-tól, a sprintversennyel!

Képek: Gp2 Media Service / Zak Mauger / Al Staley / Sam Bloxham / Ebrey

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ