10. Ina Rally Kumrovec – Sikeres hétvége

10. Ina Rally Kumrovec – Sikeres hétvége

MEGOSZTÁS

Sikeres hétvége, talán a legjobban így tudnám jellemezni a múlt hétvégi kiruccanásunkat amely a Kumrovec rally formájában várt ránk. Sokadik éve veszünk részt ezen a versenyen és minden évben nagy várakozással tekintünk rá, köszönhetően annak, hogy számunkra nagyon kellemes emlékeket idéz elő, valamint a környék, a rendezés, és a pályák is szenzációsak. Az idén a Rally VB miatt, melynek a zárónapja ugyanezen a környéken zajlott, a verseny a szokásos március elejéről átkerült szeptember első hétvégéjére.

Ez alapjában véve nem nagy változás, azonban most mégis ez adta a verseny sava-borsát. Hiszen amíg márciusban szinte mindig hideg van és jellemzően sár-por borítja a pályákat addig most verőfényes napsütés és tiszta pálya fogadta a 68 főt számláló mezőnyt, amelynek öszzetétele idén is változatos volt.
Nos ahogy említettem a “tiszta pályákon” olyan jelentős tempókülönbség volt a megszokotthoz,hogy csak kapkodtuk a fejünket és rengeteget voltunk a levegőben köszönhetően a sok bukkanónak.

Az osztrák kétszeres bajnok is tiszteletét tette a futamon, számítottunk rá, hogy ő lesz az esélyes,de nyílván nem mentünk feltartott kézzel a csatába. Ezt jól mutatja,hogy sikerült szakaszt is nyernünk előtte, azonban gyorsan reagált, és egy fokozattal feljebb kapcsolt, így utána viszonylag tisztes távolból követtük az összetett állásban.

Azonban hála a problémamentes versenynek, a jó tempónknak, és a remekül működő autónknak a mögöttünk lévőkhöz képest mi is nagy előnyt tudtunk kialakítani így tulajdonképpen “eseménymentes” futamot zártunk az abszolút második helyen.

Azonban mivel az osztrák riválisunkat nem értékelték a horvát bajnokságban îgy azt sikerült megnyernünk és hab a tortán,hogy a CEZ ( közép európa kupa) 1. helye is a miénk lett.

Boldogan és motiváltan tértünk haza Kumrovecből és készülünk a bajnokság záró futamára Porecbe ahonnan szeretnénk hasonló szép eredményekkel hazatérni.

Anti&Gergő

******

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ