World RX Esports Invitational – Barcelona 04.19.

World RX Esports Invitational – Barcelona 04.19.

MEGOSZTÁS

Április 19-én kerül megrendezésre a World RX Esports Invitational első fordulója a Circuit de Barcelona-Catalunya pályáján, amely ezen a héten lett volna a FIA WRX 2020 szezonjának nyitófutama, amely a COVID-19 világjárvány miatt lemondásra került.

A Codemasters és a Motorsport Games szervezésében a DIRT Rally 2.0 felhasználásával az IMG World RX promóterének támogatásával a a World RX Esport Invitational Catalunya Edition pályáján kerül lebonyolításra. A fenn látható nevezési listán látható, hogy Timmy Hansen és Johan Kristoffersson személyében világbajnokok mellett GT és WRC pilóták is vannak a mezőnyben, valamint a legismertebb Youtuberek és Esport versenyzők is. A  futam támogatója a World RX Esports Invitational együttműködő partnere a GameByte,  a világ jelenleg első számú játékgyártója.

A tavalyi világbajnok Timmy Hansen örömmel mondott igent a futamon való részvételre, azonban szerény elvárásokkal várja esportos bemutatkozást: Nagyon várom a virtuális futamot és azt az izgalmat, amelyet át fogunk élni a versenyzés közben. Korábban nem játszottam sokat, így ez nagy kihívás lesz a számomra. Fogalmam sincs, hogy mennyire leszek versenyképes. Megpróbálok gyakorolni a futamra, de tisztában vagyok azzal, hogy több srácnak is sokkal nagyobb rutinja és tudása van, mint nekem.  Remélem sikerül, majd kvalifikálnom magam az elődöntőbe. Szórakoztató lesz a rajongóinkkal versenyezni, de arra számítok, hogy az esportos srácok túl gyorsak lesznek a számomra.

Az esemény programja (helyi idő szerint):
14:00: Az élő show kezdődik
14:05: Q1
14:25: Q2
14:45: Q3
15:05: Q4
15:25: Elődöntők
15:35: Döntő
15:45: Interjúk

A futamot élőben közvetítik április 19-én, vasárnap 15:00 órától a World RX YouTube , a Facebook oldalain és a Motorsport.tv oldalon.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ