Vizelli pontszerző helyen debütált a nagyok között

Vizelli pontszerző helyen debütált a nagyok között

MEGOSZTÁS
matezsoltee /www.rvo.hu

Sikeresen mutatkozott be az első osztályban a Korda Racing versenyzőpárosa, Vizelli Károly és Nagy Péter pontszerző helyen érkezett célba a Skoda Fabia R5-tel, míg ifjabb Fekete László és Fekete László egy ezüst és egy bronz, Balics Ákos és Borsfai Dávid pedig aranyéremmel térhetett haza a 24. Veszprém Rallyról.

Vasárnap reggelre nagyot fordult a világ az idei Veszprém Rallyn, hiszen a Balaton felvidéki pályákon nyoma sem volt a szombat délutáni esőzésnek, így a Rallye2-vel kiegészült magyar bajnoki mezőny száraz körülmények között folytathatta a harcot a bajnoki pontokért. A sok-sok újdonsággal ismerkedő Vizelli Károly előkelő helyről vágott neki a befejező napnak a Korda Racing R5-ös Skodájával és bár vasárnap a bajnoki cím két legnagyobb esélyese, Hadik András és Herczig Norbert is megelőzte az összetettben, Karcsi így is fülig érő szájjal szállt ki az autóból a rali céljában, hiszen a rengeteg újdonság ellenére is pontszerző helyen zárta a Veszprém Rallyt. A csapat másik első osztályban érdekelt párosa, ifjabb Fekete László és Fekete László is boldogan érkezett célba, hiszen a vasárnapi pályákon sikerült előrelépniük és az ORB 2WD kupájának harmadik és saját kategóriájuk második helyét szerezték meg. A Rallye2-ben Balics Ákos és Borsfai Dávid szárnyalt a murvás utakon, már a nyitó szakaszon elfoglalták kategóriájuk első helyét, melyet a célig sikerült megőrizni, így a székesfehérvári kihagyás után győzelemmel tértek vissza a pontvadászatba.

Korda Erik: – Ahhoz képest amilyen rosszul indult számunkra az idei Veszprém Rally, egész jól végződött, hiszen mindhárom párosunk remek munkát végzett a szezon talán legnehezebb versenyén. Számítottunk rá, hogy vasárnap sokkal nehezebb lesz megtartani a helyezésünket, mint szombaton megszerezni, hiszen a két bajnokaspiráns is ott loholt a nyomunkban. Persze figyeltük az időket és szorítottunk Karcsiéknak a pálya széléről is, de az eredmény tényleg nem számított ezen a versenyen, mert annyi újdonsággal kellett megbarátkozniuk, hogy az volt a legfontosabb, hogy minél több tapasztalatra tegyenek szert az új autóval. Viszont úgy érzem, hogy az eredményre sem lehet panasz, hiszen még összkerekes autóval sem mentek korábban, nemhogy R5-tel, ebben a rendkívül erős magyar mezőnyben elsőre a Top 10-ben végezni több mint biztató a jövőre nézve. A fiatalokat is csak dicséret illeti, Fekete Lackóéknak több nehézséggel is szembe kellett nézniük a hétvégén, a végén azonban még a 2WD kupa dobogójára is felállhattak, Balics Ákos pedig végig dominálva nyerte meg kategóriáját, a hab a tortán pedig az abszolútban elért nyolcadik hely, ezúttal is gratulálok a srácoknak a hétvégéhez. Most egy hosszabb szünet következik a bajnokságban, azonban mi a nyár hátralévő részében sem fogunk unatkozni, minden erőnkkel azon leszünk, hogy Ádám a Hyundai-jal, Karcsi pedig a Skodával ott lehessen a Budapest Rallyn.

Vizelli Károly – Nagy Péter #21 Skoda Fabia R5: – Fantasztikus hétvége volt, minden egyes percét nagyon élveztem! Ennél többet nehéz mondani, mert tényleg hatalmas élmény a Skodával versenyezni és máson sem jár a fejem, csak hogy mikor ülhetek bele újra. Az egyetlen riadalmat a szombati rajtban leszakadt ég jelentette, nem bántam volna, ha nem vízben és sárban kellett volna megkezdeni az ismerkedést az autóval, de ilyen körülmények között is nagyon élveztük a versenyt. Vasárnap már száraz pályákon és elég nagy porban mentünk és folyamatosan próbáltam belakni az autót. A legfontosabb célunkat teljesítettük, karcmentesen hoztuk célba az autót. Az eredménnyel már csak azért sem foglalkoztunk, mert Rallye2-es licenccel nem kapunk pontot, de azért persze jó érzés hogy befértünk az első 10-be. Fantasztikus hétvége volt, soha nem felejtjük el, amiért nagy köszönet a Korda Racing minden egyes tagjának, nagyon szeretnénk a Budapest Rallyn is a Skodával versenyezni, mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön.

matezsoltee / www.rvo.hu

ifj. Fekete László – Fekete László #54 Citroen C2 R2 Max: – A szombati nyitó gyorsasági egy kicsit minket is megtréfált, volt egy árokba-csúszásunk, de a nap végére sikerült mindent megcsinálnunk, amit elterveznünk, így elégedetten vártuk a vasárnapi pályákat. A száraz pályákon sikerült folyamatosan gyorsulnunk és a két kerék hajtású autók értékelésében is felállhattunk a dobogóra a verseny végén, aminek nagyon örülünk, mert a bajnokságban is nagyon értékes pontokat vihetünk haza. Köszönjük a Korda Racingnek ezt a hétvégét, ismét nagyon jól éreztük magunkat!

matezsoltee / www.rvo.hu

Balics Ákos – Borsfai Dávid #217 Honda Civic VTi: – A verseny első felében kiautózott előnyünket beosztva vártuk, hogy a szerviz után ismét nekivághassunk a pályáknak. A negyedik gyorsaságin egy lassú defekt is hátráltatott minket, minek köszönhetően az utolsó pár száz méteren egy balos visszafordítóban már el sem akart fordulni az autó, így tolatnunk kellett. Ennek ellenére sikerült ezt a szakaszt is megnyerni. Kicseréltük a kereket és robogtunk tovább. Az előnyünket megtartva már csak a biztos célba érés lebegett a szemünk előtt, így abszolváltuk az utolsó két szakaszt. Meg is lepődtünk, hogy még ennek ellenére is sikerült megnyernünk a Power Stage-t, így maximális pontszámmal távoztunk a királynék városából. Nagyon boldogok vagyunk és úgy érzem, hogy már ráfért ez a siker a csapatra. Köszönjük Korda Eriknek a támogatást és a srácoknak azt a rengeteg időt és energiát, amit az autó felkészítése felemésztett.

Összefoglaló videó:

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, Szirt-Bau Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, All4Office, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, NOA-Építő Kft, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Start Complex Service Kft, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Bialabok Alexandra

  1. július 13.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ