Velenczei Ádám már sokszor állt a Salgó Rally dobogóján. Most nyerni szeretne!

Velenczei Ádám már sokszor állt a Salgó Rally dobogóján. Most nyerni szeretne!

MEGOSZTÁS

2023.05.25. – Salgó Rally 2023 – beharangozó

Velenczei Ádám már sokszor állt a Salgó Rally dobogóján. Most nyerni szeretne!

A szezonnyitón az abszolút harmadik helyen végzett a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt kettős Székesfehérváron. A hazai versenynek számító Salgó Rally-n a szécsényi születésű pilóta szerint az első pillanattól kezdve maximumon kell versenyezni, hogy még csillogóbb legyen az érem a dobogón. Nem lesz egyszerű a két napos verseny, külön taktikával készültek erre a futamra Ádámék.

Az idei első futam után eltelt más lassan majdnem másfél hónap. „Amikor a teszten először mentünk az autóval, akkor még nagyon éreztem ezt a kihagyást. Mindent újra kellett építeni, de a teszt végére elértünk arra szintre, amire szerettünk volna. Biztos, hogy nagy előnye van annak, aki sűrűbben tud autóba ülni… de mi abból próbáljuk kihozni a legtöbbet, amennyi lehetőségünk van.” – nyilatkozta Velenczei Ádám a sajómercsei teszt után.

Pünkösd hétvégéjén, pénteken és szombaton kerül megrendezésre a bajnokság második megmérettetése, a Salgó Rally. „Változatos verseny lesz, hiszen már az első nap is egy jó minőségű, széles szakasz után bemegyünk az erdőbe, egy szűk, rossz minőségű, dobálós gyorsaságira, ami után a kör végén megint egy tempós rész vár ránk, aminek a vége újra dobál… A teszten minden lehetőséget kipróbáltunk. Van egy taktikánk a beállítások terén és bízom benne, hogy ezzel sikerül majd a legtöbbet kihozni magunkból és az autóból is.”

A szécsényi születésű pilótának a nógrádi pályákon zajló futam hazainak mondható és ennek megfelelően többször végzett már itt a dobogón. „Ebben a mezőnyben nagyon jónak számít egy dobogós helyezés is, de mi megpróbáljuk a legmagasabbra tenni a lécet! Öt-hat páros van, akik közül bárki odaérhet az első háromba. A teszt végén már mindketten elégedettek voltunk. Bízom benne, hogy sikerült kellőképpen motiváltá tennünk magunkat Zsoltival és bízunk egy még jobb eredményben, mint amit eddig elértünk itt!”

A csapat nem csak a beállításokkal, és a gondos pályabejárással készül a futamra, de a szurkolóknak is szeretnének kedveskedni. „Plakátokkal várjuk az érdeklődőket a 21-es főúton felállított szervizparkban! Reméljük sokan eljönnek oda is és a szakaszok mellett is olyan sokan lesznek majd, mint ahogy a régi felvételeken látszik!”

A verseny hivatalos honlapja: https://salgorally.hu

Kövesse csapatunkat a facebookon : https://bit.ly/VelenczeiAdam

 

A csapat partnerei:
BETONÚTÉPÍTŐ, Euroaszfalt Kft., Metalvision Kft., Közmű Alagút, RAPID-BETON, STRAVIA, SIVA Group, Forvett, Confidenza, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., HungaroGUMI, LZ-TRANS WORK Kft., NORTH FORCE HUNGARY Kft., EFTECH, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem, KatiTrans, Pentele Solar, Innovatív Napelem.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ