Az erő legyen velünk…

Az erő legyen velünk…

MEGOSZTÁS

Az erő legyen velünk…

Minden évben rajthoz áll a Salgó Ralin Molnár Pisti és Fekete Zsolt, és ez most sem lesz másképpen. Nem unatkoztak a srácok verseny előtt, de bíznak a szerencséjükben, hogy mosolyogva gurulnak majd be a célba.

 A saját autód revízió alatt, mivel indultuk végül?

– Az utolsó utáni pillanatban úgy néz ki összeáll a kép és tudunk indulni a Salgón. Furcsán alakultak az elmúlt hetek, mert az én autóm szét van kapva, hiszen nagyrevízión van, tehát az felejtős lett, így más megoldást kellett találnom. Szóval volt A-B-C verzió…és most a C verzió, hogy Somogyi Zoli Mitsubishijével rajthoz tudunk állni, igaz még van pár apróság, amit el kell végezni rajta, de no para, mindennel elkészülünk a rajtig.

Akkor típus és navigátor marad, az eredmény legyen szebb a tavalyinál oké?

– Annál mindenképpen jobb hétvégére számítunk, ugyanis kiestünk, és azért egy célba érés csak jó lenne kárpótlásul. Igazából mondhatom, hogy minden marad a régi, hiszen egy Micuval indulunk most is a Polgival, kicsit belakjuk, aztán remélhetőleg segítenek már az égiek, mert tavaly sajnos előfutóként nem jártunk túl sok szerencsével.

Fekete Zsolt lesz ismét a navigátorod, mint minden évben, várjátok már a csatát?

– Persze, nekünk ez már egy rituálé. Zsolt pedig, aki egyébként Salgótarján polgármestere…nekem csak „Polgi”, nagyon jó barátom is egyben, és évek óta együtt rójuk ezeket a pályákat. Szoktunk közösen nyomulni kisebb rendezvényeken is, de a közös attrakciónk a Salgó Rali. Szokott egy kis izgalom lenni az első szakaszon, mert kicsit mindketten maximalisták vagyunk, de hamar belerázódunk és csak élvezzük a versenyt.

Most kategóriában indultok, nem előfutóként, mik a céljaitok a hétvégére?

– Az előző évben nem hozott szerencsét az előfutás, most megyünk a többiek között a P14-ben, de ott is inkább a sajátjainkat fogjuk figyelni… a Mitsubishiket. Vannak kedvenc szakaszaink, és olyan is, amit annyira nem zártunk még a szívünkbe. Lehet most ott is jól megyünk majd, és megszeretjük. Kazárt kedvelem, Ceredet nem, pedig klasszikus ralipálya, de elárulom a titkot is, nem tudok rajta olyan gyorsan menni, mint a kategóriatársak…ennyi a titok, semmi több – mondja Pisti jókedvűen. Ha tudnék egy jót menni Cereden, lehet megszeretném, de ott lassítani kell akkor a többieknek. Azért vannak álmaink, szeretnénk mi is mosolyogva begurulni a céldobogóhoz, és azt mondani „ez kezdésnek jó volt”.

Reklámpartnerek:

Strapa Pack Kft; Castellum Hotel Hollókő; MOLVI Plast Kft.; Keve-Land Kft.; X-Ballon Kft.

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Somogyi Zoltán

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ