Végre már nézők előtt versenyezhetnek ezen a hétvégén Mads Østbergék

Végre már nézők előtt versenyezhetnek ezen a hétvégén Mads Østbergék

MEGOSZTÁS

2021.05. 13., Ózd-Eger Rally – beharangozó

Végre már nézők előtt versenyezhetnek ezen a hétvégén Mads Østbergék a Citroën C3 Rally2-vel

A szezonnyitó magyar bajnoki futam utolsó gyorsasági szakaszán egy defekt miatt veszítette el az első helyet a Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosa, Mads Østberg és navigátora, Torstein Eriksen. A WRC2 regnáló bajnokai a magyar erőpróba után egy világbajnoki futamgyőzelemmel próbálták elfelejteni a boldogkői fiaskót. A páros örömmel fogadta a hírt, miszerint a kétnapos ózdi-egri viadalon már a nézők is ott lehetnek a pályák mellett.

Igazán sűrű hetek állnak a WRC2 bajnok párosa mögött, akik a Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautójukkal nem csak a világbajnoki sorozatban, hanem a hazai bajnokságban is a bajnoki címre pályáznak. Mads Østberg és Torstein Eriksen a szezonnyitó magyar bajnoki után közvetlenül a horvát WRC futamon vettek részt, amit hibátlan autózással meg is nyertek.

Most pedig a magyar ralibajnokság második futama, az Ózd-Eger Rally vár a legénységre! Ez a verseny korábbi két magyar bajnoki összevonásával született, a pénteki salakpályás ózdi prológ után szombaton Ózd környékén, vasárnap pedig az egri pályákon zajlik majd a megmérettetés.

Ezek a gyorsaságik is ismeretlenek lesznek a Citroën Rally Team Hungary párosa számára, pályaajánló és onboard videókat nézve készültek a fiúk a tempós, dobálós gyorsokra.

„Várom, hogy újra magyar pályákon versenyezhessünk!” – mondta a reptéren a csatlakozásra várva Mads. „Erősek a magyar párosok, újra kemény csatákra számítok! Próbáljuk a horvátországi tempónkat és magabiztos versenyzésünket tovább folytatni az ózdi és egri szakaszokon.”

A norvég duó szerda éjszaka érkezett Magyarországra, csütörtök a pályabejárással telik majd el, péntek délelőtt egy teszttel hangolódnak a versenyre.

„Örülök, hogy már lehetnek nézők a futamon, inspiráló számunkra, hogy láthatjuk őket a pályák mellett!” – invitál minden ralirajongót a versenyre Torstein Eriksen.

Ahogy a szezonnyitón, a mostani futamon is változékony időjárást jósolnak a meteorológusok, ami még inkább megnehezíti a versenyzők és a csapatok dolgát, hiszen órákkal előtte kell kita-lálniuk, hogy milyen időjárási viszonyokra való gumikeverékkel indulnak ki a szervizből. Eger-ben, vasárnap délután kiderül, kinek sikerült a legjobban ez, és ki volt a leggyorsabb a futamon.

A csapat partnerei:

C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös

#C3Rally2Family #CRTH

kiadja: Dudás Endre, a Citroën Rally Team Hungary sajtófelelőse

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ