Turán Frici: „Még motiváltabban várjuk a Salgó Rally-t!

Turán Frici: „Még motiváltabban várjuk a Salgó Rally-t!

MEGOSZTÁS

Második helyen végzett a kisvaszari tesztversenyen a Turán Motorsport párosa

Turán Frigyes és Bagaméri László egy rendhagyó versennyel nyitotta meg a raliidényt, az összeszokott páros ugyanis a mecseki, Rally3-as Kisvaszar Rally-n tesztelhette hétvégén az új Volkswagen Polo R5-öt. A fiúk a tesztversenyt kategória másodikként zárták.

„Nagyon vártuk, hogy végre versenykörülmények között is autóba ülhessünk, a Kisvaszar Rally remek lehetőség volt a licenszes pilótáknak, hogy élesben teszteljenek a júliusi Salgó Rally előtt. Már az első gyorsasági szakasztól mindent beleadtunk, jók voltak az alapbeállításaink, a gumistratégia, de a csapattal a verseny közben is folyamatosan elemeztük a belső kamerás felvételeket és finomítgattuk a Polo beállításait. Gyorsról gyorsra másodperceket javítottunk, és nagy esélyünk volt a végső győzelemre is, az élboly rendkívül szoros küzdelmet vívott. Végül a második helyen végeztünk, amivel nagyon elégedett vagyok, ez csak még jobban motivál a Salgó Rally előtt. Fantasztikus volt újra találkozni a szurkolókkal, már mindenki nagyon várta, hogy versenyezni láthasson minket.” – mondja Turán Frici.

„Nagyon jól éreztük magunkat a hétvégi versenyen, örülök, hogy licenszes párosként rajthoz állhattunk a Kisvaszar Rally-n. Azt kaptuk a versenytől, amit vártunk, sikerült még jobban magunkénak érezni az új autót, úgy érzem, jól alkalmazkodtunk a vadiúj körülményekhez, csapathoz. Az autó remekül teljesített és mi sem fogtuk vissza magunkat, próbáltunk a lehető legjobb ritmusban, gyorsan lejönni a pályákról. Összességében jó érzés volt újra versenyautóba ülni, egy kicsit felmérni az erőviszonyokat, nagyon várjuk a júliusi éles bevetést!” – folytatja Bagaméri Laci.

“Izgalmas verseny volt, a díjunkkal végül a kategóriagyőztes trabis párost leptük meg, akik hozzánk hasonlóan szintén a 33-as rajtszámmal versenyeznek. Nekünk már sok kupánk van, de nekik ez talán egy jó emlék és a további versenyzésre nézve plusz motiváció lehet” – tette hozzá Frici.

Az Országos Rally Bajnokság szezonnyitó futamát, a Salgó Rally-t július 18-19. között rendezik.

Forrás: Just Creative

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ