A Toyota elkezdte 2018-as tesztprogramját

A Toyota elkezdte 2018-as tesztprogramját

MEGOSZTÁS
TOYOTA GAZOO Racing WRC

A Toyota Gazoo Racing WRT megkezdte a Toyota Yaris WRC 2018-as módosításával kapcsolatos tesztprogramját. A murvás teszt helyszíne Dél-Spanyolország Almeira régiója volt, ahol Esapekka Lappi vitte táncba a Yaris WRC-t. A tesztprogram középpontjában az autó aerodinamikai egyensúlyának javítása és a rossz hűtési kapacitás javítása volt.

A legjelentősebb változás a második légterelő megjelenése az elülső lökhárítón, miközben az autó szélességét csökkentették. A második jelentős módosítás a elülső levegőbeömlő méretének növekedése, amely most nagyobb és inverz trapéz alakú.

Újra tervezték az első kerék ívét, amelynek a tetején egy nyílást vágtak, amely az új légterelő sor segítségével a levegő áramlását felfelé segítve, növeli az első tengely nyomatékát.

Courtesy of Fernando Cruz (www.diarioracing.com)
E.Lappi/J.Ferm, Toyota Yaris WRC, Test in Almeria, Spain, November 2017

Az új oldalsó légterelők nagyságának növelése, hasonlít a Hyundai által idén használtakhoz, amelyektől a hátsószárnyra vezetett levegő segítségével a nagyobb leszorít erőt remélnek. Ennek köszönhetően az autó könnyebb kezelhetőségét és fordulékonyságát várják.

Az autó farrészén nem találtak érdemi változást a hozzáértő szemek, ami nem jelenti a végleges változatát az autónak hiszen ez volt az autó első tesztje.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ