Timmy Hansen nyert Rigában!

Timmy Hansen nyert Rigában!

MEGOSZTÁS

Timmy Hansen győzelmével zárult Rigában a WRX Supercar döntője. A svéd pilóta győzelmével ismét vezeti a pilóták pontversenyét. A dobogós pozíciókban Niclas Grönholm és Andreas Bakkerud végeztek. A világbajnokság Dél-Afrikában, Fokvárosban zárul novemberben. Timmy Hansen 187 ponttal vezet, a 186 pontos Andreas Bakkerud és a 179 pontos Kevin Hansen előtt. Extra izgalmak várhatóak a világbajnoki címért folytatott küzdelemben. Egy biztos a VB sorozat új bajnokot avat! Szabó Krisztián a második elődöntő ötödik helyét szerezte meg.

AZ ERX Supercar kategóriában Jean-Baptiste Duobourg győzelmével zárult a lettországi futam. Mindhárom magyar Kárai Tamás, Vass Zoltán és Mózer Attila is bekerültek az elődöntőbe. Sajnos az elődöntőből már nem jutottak tovább a magyar pilóták. A kategóriát az előző franciaországi futam Robin Larsson megnyerte. Éves teljesítménye alapján Kárai Tamás a hatodik helyen zárt a kategóriában!
Teljesítményéhez gratulálunk!

Az ERX S1600 kategória döntőjét Timur Shigabutdinov nyerte. A kategória Európa-bajnoki címét Aydar Nuriev érdemelte ki 156 megszerzett bajnoki ponttal. Remek magyar sikert ért el a hazai autósport Marton Gergely személyében, aki a rigai elődöntőjét megnyerve jutott a döntőben, ahol a hatodik helyet érte el és megszerzett 132 pontjának köszönhetően a 2. helyen végzett a bajnokságban.

WRX Supercar döntő – Riga

Eredmények – WRX
Eredmények – ERX Supercar
Eredmények – ERX S1600

Fotó: FIAWorldRallycross.com

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ