Szabó Krisztián második a legjobb magyar versenyzők listáján

Szabó Krisztián második a legjobb magyar versenyzők listáján

MEGOSZTÁS

szabo-krisztian-top-50

Egymás után kapja a különböző elismeréseket a ralikrossz Super 1600-as Európa-bajnoka: a szakág eddigi legnagyobb magyar sikerét elérő versenyzőt előkelő helyre sorolta a top 50 hazai autóversenyző ranglistája.

Az Autósport évkönyv 2016-os kiadása – amely a nemzetközi és hazai versenysorozatok történéseit sűríti egy kötetbe – egy különleges ranglistát is tartalmaz. Az év legjobb magyar autóversenyzőinek 50-es névsorát az évkönyv szerzői és külső szakértők állították össze, kifejezetten a szezon eredményeire koncentrálva, kizárva a korábban elért sikereket. A mezőny, főleg az élcsoport nagyon erős, telis-tele van a nemzetközi színtéren helytálló magyarokkal, Szabó Krisztiánnak, a ralikrossz első magyar Európa-bajnokának mégis sikerült a lista második helyét kiharcolnia Michelisz Norbert mögött.

„Nemzetközi listákat hosszú ideje összeállítanak, örülök, hogy már Magyarországon is van ilyen. Szerintem jól sikerült összeállítani, egyetértek a sorrenddel, én magam sem nagyon döntöttem volna másképp. Teljes mértékben elégedett vagyok a saját helyezésemmel, kicsit meg is lepett, hogy engem választottak másodiknak. Tavaly a harmadik voltam, és ehhez hasonlóra számítottam most is. Megtiszteltetés második helyen állni az összes magyar versenyző között” – mondta a Super 1600 kategória bajnoka, aki két díjat vett át a közelmúltban, őt választotta az MNASZ a legjobb magyar ralikrosszversenyzőnek, valamint az FIA az év közép-európai tehetségének.

A 24 éves pilóta annak is örül, hogy a ralikrossz növekvő elismertségét tükrözi a lista, nem csupán saját második helyezésével, de a ralikrosszosok számával is: „A fő oka ennek az, hogy sokan versenyeznek a szakágban Magyarországon, a rali után talán a ralikrossz a legnépszerűbb. Egy erős hazai bajnokságról van szó, és nemzetközi téren is szép eredmények születnek. Sok a jó versenyző, lehet közülük válogatni, így nem meglepő, hogy kilenc ralikrosszos is felkerült az 50-es listára.”

A legjobb magyar autóversenyzők ranglistája (első öt): 1. Michelisz Norbert (WTCC), 2. Szabó Krisztián (ralikrossz-Eb), 3. Kiss Norbert (kamion-Eb), 4. Herczig Norbert (rali-ob), 5. Kancsár Ferenc (gokart).

Facebook-oldala kedvelői között Szabó Krisztián három példányt kisorsol az Autósport évkönyvből, melyeket a ranglista első négy helyezettje dedikált. A sorsolás december 20-án zajlik, így a szerencsések már karácsonykor kézbe vehetik jutalmukat. A nyereményjáték részletei Szabó Krisztián Facebook-oldalán találhatók meg.

szabo-krisztian-masodik-a-legjobb-magyar-versenyzok-listajan

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ