Sordo előnye elfogyott. Ki más vezet (?), mint Ogier

Sordo előnye elfogyott. Ki más vezet (?), mint Ogier

MEGOSZTÁS

cu0nukaxgaasqnn

A mai első, tejesen aszfaltos napon csak VW Polo R WRC-vel versenyző pilóta nyert szakaszt, a záró salui városi szuperspeciál előtt (Latvala 2 szakasz, Ogier 5 szakasz).

cu0o_9wwiaawzst

A napot 17 másodperces előnnyel kezdő Sordo, jelenleg 1.7 másodperc hátrányban van Ogierrel szemben. Nézzük a mai eseményeket!

A SupeRally-zó Latvala kezdte a reggeli gyorsokat a leggyorsabban. A nyitó gyorsot – SS8 Vilaplana, 6.28 km – 0.2 másodperccel teljesítette gyorsabban, mint Kris Meeke. A következő Alcover – Capafonts szakaszt – 19.93 km – a “repülő finn” az összetett éllovas Sordo előtt 0.7 másodperccel húzta be. Az összetettben ekkor Sordo előnye félmásodperccel 17.5 – re “hízott”, Nem ment a Citroeneknek. Meeke egy defektnek köszönhetően az SS9-en 25 másodpercet dobott el a brit pilóta.  Meeke csapattársa Craig Breen 30 másodpercet hagyott ben egy féltengelytörésnak köszonhetően a Vilaplanan, míg újabb bő 90 másodper jött a tarsolyba a következő gyorson.

Latvala: Az autó fantasztikus és nagyon jól vezethető. Nagyon csalódott voltam tegnap. Nem voltam gyors, túl korán kezdtem az egyik kanyart és hozzáértem a szalagkorláthoz.

A nap hátralévő része a világbajnoki címvédő Sebastien Ogier pillanatai következtek. Ogier egyszerűen állva hagyta ellenfeleit. A következő két gyorson. A  Querol 1 – 21.26 km –  és a szerviz előtti  záró gyors, a Montmell 1 – 24.14 km – szakaszokon az alulkormnyzottságra panaszkodó Sordo előnye 7.7 másodpercre olvadt.

Ogier: Igyekeztem keményen vezetni, de ez nem sikerült tökéletesre. Tudom, hogy jobb is lehetnék. Nem vagyok még készen a kockázatvállalásra, még nem vagyok a határon. A VW Polo R WRC-vel versenyző francia pilóta még azt is elmondta, hogy több helyen is nedves a szakasz a szirázó napsütés ellenére.

cu0o_y6wcaa-gmv

Sordo: Az autó nagyon alulkormányzott. Lehetetlen volt jobban vezetni, igyekeztem a legtöbbet kihozni a lehetőségeimből, de nem tudtam többet. A Querol több helyen is nagyon oszos. A feltételek az első autóknak sokkal jobbak. (Fotó: )

cuzrkkmwyaaxi41A szerviz utáni első gyorson . Alcover – Capafonts szakaszt – 19.93 km – Andrea Mikkelsen balesetet szenvedett miután az egyik gyors kanyarban megütött egy akadályt és többször is átfordultak a WV Polo WRC tetején. (Fotó- @AitorRuizJuarez /Twitter). Mikkelsen kiválásával Neuville lépett előre a harmadik helyre, így Ogier negyedik világbajnoki címe közelebb került a világbajnoki címvédő számára. Sordo előnye tovább olvadt…

Sordo: Nem tudok többet tenni. Túlságosan a határon vagyok. Hiába igyekszem nem tudok gyorsabb lenni. Ez így több, mint bosszantó.

Meeke a szakasz egy gyors részén ötödik telin, megúszott egy 360°os megforgást, de eközben átalakította a Citroen DS3 WRC orrát.

Meeke: Már azt hittem, hogy sikerült megúsznom, miközben elveszítettem a lökhárítót. Túl sok ostoba hibát vétettem ezen a ralin. Valamit tennem kell, hogy ezeket kiküszöböljük.

Kris Meeke nyerte a mai záró gyorsot a salui szuperspeciálist A nap végére Ogier előnye 5.8 másodpercre hízott.

Ogier: Egy hosszú nap végén, nagyon elégedett vagyok az időmmel. Dani nagyon erős volt, de sikerült visszajönnöm, így elégedett vagyok nagyon. Izgalmas vasárnapunk lesz!

  1. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 2: 35: 12.8
  2. D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 New Generation WRC) 5,8
  3. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 New Generation WRC) 1: 03,9
  4. H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 New Generation WRC) 1: 20.0
  5. K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) 1: 57,9
  6. M. ÖSTBERG / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) 2: 35,7
  7. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) 4: 24.7
  8. K. Abbring / S. Marshall (Hyundai i20 WRC) 6: 22.7
  9. M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) 7: 13.3
  10. J. Kopecky / P. Dresler (Škoda Fabia R5) 7: 41.6

matezsoltee

Fotó:Michelin

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ