Sikerrel indította a szezont a Korda Racing

Sikerrel indította a szezont a Korda Racing

MEGOSZTÁS

Nem kellett sokat várnia az első idei győzelemre a Korda Racing-nek, Turán Frigyes és Bagaméri László már a szezon első versenyén, az Orfű Rallyn megszerezte az első helyet a csapat Volkswagen Polo R5-ösével.

Minden jel szerint a megszokottnál hosszabb, azonban a tavalyinál némiképp rövidebb, téli szünet sem zökkentette ki a Korda Racing-et a lendületből, hiszen a Turán – Bagaméri – Volkswagen trió ott folytatta, ahol a tavalyi év végén, a szezonzáró Mikulás Rallyn abbahagyta: magabiztos győzelemmel indította az új versenyszezont a múlt hétvégén megrendezett Orfű Ralyn. A páros, a megrendezett kilenc gyorsasági szakaszból hetet megnyerve bizonyult a leggyorsabbnak és magabiztosan végzett az élen a számos élmenőt felvonultató mezőnyben.

„Az Orfű Rallyt sokakhoz hasonlóan felkészülésnek szántuk a magyar bajnoki szezonnyitóra, így messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le belőle, de természetesen nagyon örülünk hogy máris sikerült begyűjteni az első apró sikert.” – jegyezte meg Korda Erik a verseny után. „Sikerült megvalósítanunk mindazt amit elterveztünk, éles körülmények között próbálhattuk ki a téli szünetben végrehajtott fejlesztéseket, és Friciék újra fel tudták venni a versenytempót. A srácok ezúttal is remek munkát végeztek a műhelyben, hiszen a Polo ezúttal is szépen muzsikált, Friciék pedig továbbra is nagyon motiváltak, így abszolút bizakodva várjuk a bajnoki rajtot.”

A csapat eredeti tervei szerint Turánék mellett rajthoz állt volna a futamon Rally4-es Ford Fiestával ifjabb Fekete László is, azonban a fiatal pilóta elővigyázatosságból inkább a távolmaradás mellett döntött. ”Laciék is nagyon szerettek volna rajthoz állni Orfűn, azonban a verseny hetében gyengeséget érzett magán, így jobbnak látta kihagyni a versenyt. Szerencsére azóta már jobban van és a tesztje is negatív lett, így a Boldogkő Rallyn már ők is ott lehetnek a mezőnyben.

A Sopia-NET Orfű Rally az Intercars Kupáért végeredménye (Teszt mezőny):

  1. Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi R5 37:41.2
  2. Grzyb, Gregorz/Sadowski, Adrian , Skoda Fabia Rally2 +10.7
  3. Hadik András/Tagai Róbert, Ford Fiesta Rally2 +35.9…

http://facebook.com/kordaracing

http://www.kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, SBA Car, Wesz-Car,  Ivanics Csoport, Doboz- és Acélszerkezet Kft., 24H Parcel Zrt., BIO-EU Kft, Corax-Bioner Zrt, Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker, Harmata-94 Kft, Serco Informatikai Kft, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Young Kft., Ulex-Trans Trade Kft, KG Media Solution Kft, Szerszámbróker Kft, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt, Iter Építő Kft

  1. április 14.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ