Semmi sem megy a látvány rovására

Semmi sem megy a látvány rovására

MEGOSZTÁS

 

VARGA RACING TEAM – 24. TAXI4 Veszprém Rallye

Lángi Attila – Csáki Richard, BMW Z4 M Coupe

A murva nem a kedvence Lángi Attila BMW Z4 gépének, a Varga Racing Team pilótája azonban mégis újra bevetésre állítja autóját. Ez úttal viszont a terepnek megfelelő, murvára szánt futómű-beállításokkal érkeznek meg a 24. TAXI4 Veszprém Rallyera.

Lángi Attila: Volt egy kis bonyodalom, keverés a nevezésekkel, így sokáig nem tudtuk, meglesz-e a kategóriánk. Úgy készültünk erre a futamra, hogy lehet, hogy most is a nagyobb teljesítményű, 3-as kategóriába tartozó gépekkel kell felvennünk a versenyt – amire őszintén szólva – és ahogy az eredmények is mutatják –, sok esélyünk nincsen.

A BMW-t mindenesetre tisztességgel felkészítettük a derbire. Megjött az új rugó hátra, így azt beszereltük, a motort pedig vasra szedtük, hogy aztán újra összerakjuk, revíziózzuk. Tesztelni sajnos most sem volt alkalmunk, mindössze annyit járt a kocsi, hogy lábon elvittem a futóműveshez. Bízom benne, hogy ez elég volt neki ahhoz, hogy kicsit bejáratódjon, és nagyon remélem, hogy minden működni fog, tenni fogja a dolgát. De ehhez persze mi is megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból.

A murva köztudottan nem fekszik a Z4-nek, ám most kapott egy abszolút murvára szánt futóművet. Szombathelyen már próbálkoztunk efféle beállításokkal, de akkor ugye nem jutottunk messzire, így e tekintetben most csak félig fogunk vakon odaállni a rajtba. Ugyanakkor nincs elvárás velünk szembe, megyünk, tesszük a dolgunkat, szórakoztatjuk a nézőket. Nem fogunk ráfeszülni az eredményre, hiszen már túl sokszor estünk ki, és már csak matematikai esélyünk maradt az előbbre lépésre.

Ennek ellenére persze nem szeretnénk kiesni. Ha pedig végig versenyben maradunk, akkor jó lenne megnyerni a 4-es kategóriát. Ha nagy műszaki problémánk nem lesz, akkor ez reális is lehet, hiszen ahogy hallottam, az ellenfeleink Veszprémbe most valamivel gyengébb autóval jönnek. Meglátjuk, mire leszünk képesek. De azért a látványos rovására biztos nem fog menni az „eredménycentrikusságunk”.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ