Sebastien Ogier DTM futamon indul Spilbergben – DTM 2018

Sebastien Ogier DTM futamon indul Spilbergben – DTM 2018

MEGOSZTÁS

Sébastien Ogier tests the Mercedes-AMG C 63 DTM at Vallelunga. Photo: Mercedes-AMG

Az ötszörös rally világbajnok Sebastien Ogier a DTM idei szezonjának utolsó előtti, osztrák futamán, Spilbergben fog rajthoz állni egy Mercedes-AMG 63 DTM volánja mögött.

Szenzáció Spilbergben! A 2018-as DTM versenyszezon utolsó előtti versenyhétvégéjén (szeptember 21-23.), Ausztriában Sebastien Ogier vendég pilótaként fog rajthoz állni. Az ötszörös rally világbajnok raliautóját egy Mercedes-AMG C 63 DTM autó pilótafülkéjére fogja majd cserélni. Bár a FIA WRC bajnoki címéért folytatott nagyon szoros, a francia világbajnoki címvédő mégis ki szeretné próbálni a spilbergi versenypályán a 18 versenyző elleni test, test elleni küzdelmet.

Ez egy nagyon izgalmas lehetőség a számomra – mondta Ogier. A DTM egy teljesen új dolog a számomra, de mindent igyekszem megtanulni amennyire csak lehetséges. Úgy látom, hogy lehetőségem nyílik a versenyhorizontom szélesítésére és új tapasztalatok szerzésére. Eddig kevés tapasztalattal rendelkezem a pályaversenyzés terén, csak pár alkalommal vezettem GT autót. A DTM autó nyilvánvalóan gyorsabb. Természetesen nem számíthatok arra, hogy versenyképes leszek azonnal, mint „elsőbálozó”, így Spilbergben nehéz első hétvégére számítok. Azzal a céllal vágok majd neki, hogy lépést tartsak a többi versenyzővel.

Ogier a harmadik neves autóversenyző idén, aki a DTM kötelékéhez kapcsolódik. A kétszeres korábbi bajnok Mattias Ekström, a szezonnyitó hockenheimi futamon búcsúzott a sorozattól, Augusztus 22-24. között Misanoban, a kétszeres Indycar bajnok Alex Zannardi paralimpiai aranyérmes fog vendégségben járni a DTM rajtrácsán.

A zandvoorti DTM találkozón Ogier három kör erejéig már kipróbálta a Mercedes-AMG C63 DTM-et feleségével, a neves TV-s személyiséggel Andreas Kaiser-rel. Ezen a héten, kedden és szerdán komoly tapasztalatokra tehet szert Ogier a DTM autó tesztelése terén, ugyanis Olaszországban, Vallelungában tesztel.

At Zandvoort: World Rally Champion Sébastien Ogier already acted as chauffeur in the Mercedes-AMG C 63 DTM race taxi with his wife, TV presenter Andrea Kaiser

Nagyon örülök annak, hogy a Mercedes-AMG követi az Audi és a BMW példáját és egy neves versenyző részvételét teszi lehetővé, hogy versenyezhessen DTM futamon – nyilatkozta Achim Kostron a DTM ITR ügyvezető igazgatója. Sebastien Ogier a jelen generációjának legjobb pilótája. Az a tény, hogy Sebastien elfogatta a meghívást és számára ismeretlen területre lép, miközben a FIA WRC bajnoki címéért küzd, mutatja rendkívüli versenyszellemét. Meg vagyok győződve arról, hogy Sebastien a Mercedes-AMG C 63 DTM-ben kiváló teljesítményt fog bemutatni.

DTM Media

matezsoltee

*****

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ