Ragyogóan kezdték a 2017-es idényt a 220 Volt H-Moto Team fiataljai

Ragyogóan kezdték a 2017-es idényt a 220 Volt H-Moto Team fiataljai

MEGOSZTÁS

Somosi Alexander és Kakuszi Ádám pontszerzőként zárt ADAC Junior Cup-ban, míg Kecskés Bence a negyedik helyen végzett a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokságban

A 220 Volt H-Moto Team fiatalabb korosztálya megkezdte szereplését a különböző nemzetközi bajnokságokban. Amíg Kakuszi Ádám és Somosi Alexander az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban állt rajthoz Assenben a Superbike-vb betétfutamaként – Alex a 8., míg Ádám élete első nagypályás versenyén a 12. helyen végzett –, addig Kecskés Bence centikkel maradt le a dobogóról a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokság szezonnyitóján Varanoban.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei az elmúlt hosszú hétvégén kezdték meg idei szereplésüket Európa különböző pályáin. A MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság különböző kategóriaiban induló fiatalok számára a szezon előtt egy meghívásos versenyt rendeztek Nagyszombaton, ahol Varga Tibi (PW50) kétszer bizonyult a legjobbnak, Kovács Zoltán (Mini GP Stock) egyszer 3. lett, illetve másodszor óriási motorozást bemutatva a 18. helyről a hatodik helyig zárkózott fel, a Szilágyi-ikrek közül Krisztián szintén nyert egy futamot, míg Milán helyt állt minden pályára menetelekor (PW50), és épphogy nem fért be az első háromba. A május 1-én rendezendő Nagy Futamról sem hiányozhatott a 220 Volt H-Moto Team, ugyanis a Belváros utcáin Szilárd Zalán képviselte a csapatot.

Az idei ADAC Junior Cup sorozatban Kakuszi Ádám és Somosi Alexander képviseli a magyar motorsportot: a világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye az elmúlt hétvégén kezdte meg a szezont, mégpedig a Superbike-világbajnokság betétfutamaként Assenben. Noha a két fiatal az elmúlt péntekig, az első időmérőig még sosem motorozott a legendás aszfaltcsíkon, egyikük sem vallott szégyent: Alex a hatodik, míg Ádám – élete első nagypályás versenyén – a 16. pozícióból várhatta a rajtot. A versenyen mindketten jól motoroztak, hiba nélkül teljesítették a 12 kört, és mindketten pontszerzőként zárták a szezonnyitót, hiszen Alex a 8., míg Ádám a 12. helyen végzett.

“Nagy kihívás volt számomra ez a verseny a rengeteg kihagyás után, ráadásul egy nagyon erős nemzetközi mezőnyben kellett bizonyítanom. Boldog vagyok, hogy sikerült a német bajnokságban a 8. helyet megszereznem, mert ez kellő alapot adhat a további feladatokhoz. A pálya megtanulása nehéz volt, ugyanis kevés idő állt a rendelkezésünkre, de úgy érzem így is sikerült megtalálnom a ritmust. A következő versenyig még sok munka vár rám, dolgozunk rajta, hogy lehetőségem legyen tesztelni a következő verseny helyszínén” – jelentette ki Somosi Alexander.

Csapattársa, Kakuszi Ádám is elégedett volt a hétvégi teljesítményével, ugyanis a rajtpozíciójához képest sikerült előrébb lépnie, ráadásul folyamatosan gyorsult minden felmenetelkor.

„Fantasztikus érzés volt, amikor péntek délután életemben először felgurultam a legendás asseni pályára. Mindkét időmérőn folyamatosan gyorsultam, ám végül a 16. helyet tudtam megszerezni a rajtrácson, de ez annak ismeretében, hogy edzésre nem volt túl sok lehetőségünk, nem volt rossz. A szombati időmérő után edzőmmel, Kispataki Viktorral és csapattársammal, Somosi Alexanderrel végigsétáltunk a pályán, ahol átbeszéltük a versenyen követendő taktikát kanyarról kanyarra. A rajtom kifejezetten jól sikerült, a tempóm is megvolt, így sikerült a 12. pozícióig előre jönnöm a mezőnyben. Kihoztam magamból a maximumot, elégedett vagyok a megszerzett helyezéssel és a pontokkal, bízom abban, hogy a következő, oscherslebeni futamon a több edzéslehetőség miatt sikerül előrébb végeznem” –mondta Kakuszi Ádám.

A csapat egyik új reménysége, Kecskés Bence az olaszországi Varanoban kezdte meg idei szereplését a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokság Pre Mini GP kategóriájában. Bence a szombati időmérő edzésen a hatodik időt motorozta, ám sikerült jó irányba finomítani a motor beállításait, így a vasárnapi warm up-on már ő volt a leggyorsabb. A versenyen végig fantasztikus teljesítményt nyújtott, és két helyet előrelépve végül a negyedik helyen zárt élete első olaszországi versenyén. A dobogó is kézzel fogható lett volna a számára, hiszen az első négy versenyző egy másodpercen belül ért célba.

„Noha a csapatom megdicsért a teljesítményemért, mert a többiekhez képest gyengébb motorral versenyeztem, ám én mégis csalódott vagyok az elveszített dobogó miatt, pedig mindent megtettem a jobb szereplésért. Ráadásul a vasárnapi bemelegítő edzésen én voltam a legjobb, így igenis bennem maradt egy még jobb szereplés. Köszönöm Rizmayer Gábornak, hogy egész hétvégén a tanácsaival segített. Bízom abban, hogy a következő futamon képes leszek a legjobb háromban végezni” – fogalmazott Kecskés Bence.

Szintén az elmúlt hétvégén rendezték Máriapócson a Mami Kupa szezonnyitóját, ahol a 220 Volt H-Moto Team Ernszt Norbert (YT 125 4T kategóriában) révén volt érdekelt. Norbi végig nagyszerű teljesítményt nyújtott, aminek köszönhetően mind a három futamon a dobogóra tudott állni: szombaton a pole-ból rajtolva második lett, míg vasárnap a harmadik helyről előbb nyerni tudott, majd a második versenyen másodikként ért célba.

„A tavalyi legjobb köridőmhöz képest sikerült másfél másodpercet javulnom, és ezt egyértelműen a téli, spanyolországi edzőtábornak köszönhetem. Hatalmas csatákat vívtunk, elégedett vagyok az elért eredményeimmel. Külön köszönöm Bódis Ricsi segítségét, aki a sok közös edzések alkalmával rengeteget segített nekem” – árulta el Ernszt Norbert.

Az IDM-re készülő Gyutai Adrián és csapattársa, Bódis Ricsi a Motor Center Gyulai teszthétvégéjén járt, ahol a legújabb Suzuki modellek mellett a Torrot Hungary elektromos járműveit is kipróbálhatták. A csapat másik ifjú reménysége, Kovács Bálint ezúttal egy másik sportágban, az evezésben ért el kiemelkedő teljesítményt: a Maty-éren megrendezett válogató versenyen kivívta a négyes hajóban való szereplést a serdülő magyar válogatottban.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ