Pilótakeringő a javából – FIA WRC 2020

Pilótakeringő a javából – FIA WRC 2020

MEGOSZTÁS

Ember legyen a talpán aki meg tudja mondani, most a 2020 Monta Carlo Rally első gyorsán, kik lesznek a gyári csapatok pilótái – Hyundai Shell Mobis World Rally Team, Toyota Gazoo Racing World Rally Team, M-Sport Ford World Rally Team. A Citroen Racing hivatalosan is bejelelentette távozást a WRC-ből 2020-ban.

A pilótakeringő első dominóját a friss világbajnok Ott Tänak döntötte el. A 15 éves “Sébastien érát” lezáró 32 éves észt Ott Tänak a Toyotától a Hyundaihoz szerződött, így az első gyártói világbajnoki címét megszerző Hyundai Shell Mobis World Rally Team az Ott Tänak, Thierry Neuville, Dani Sordo, Sébastien Loeb összeállításban vág neki a 2020-as szezonnak. Kérdéses Andreas Mikkelsen, Craig Breen sorsa az alzeanui csapatnál.

A Toyota jelenleg hallgat, de ha hinni lehet a bennfentes információknak akkor a japán csapat az Elfyn Evans, Sebastien Ogier, Kalle Rovanperä, Takuma Katsuto kvartettel fog versenyezni jövőre, amit hamarosan hivatalosan is meg fog erősíteni a puuppolai  székhelyű csapat. Kris Meeke, Jari-Matti Latvala sorsa, Andreas Mikkelsenhez és Craig Breenhez hasonlóan nem tisztázott ebben a pillanatban.

A Citroen Racing hivatalosan is bejelentette távolmaradását a 2020-as szezontól. Ogier a Toyotához tart, míg a másik pilóta Esapekka Lappi sorsát jelenleg homály fedi.

Az egyik legérdekesebb kérdés, hogy miképpen reagál a pilótapiac alapos átformálódására az M-Sport Ford World Rally Team. A cumbriai csapatnál Elfyn Evans távozásával egy ülés felszabadul a jelenlegi helyzetben. Teemu Sunninen (?) helye (sem) látszik biztosnak. Hayden Paddon rövidnek bizonyuló M-Sportos és WRC-s visszatérési terveinek pont kerül a végére… Paddon befejezet… talán egy hazai futam Új-Zélandon beleférhet. Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen, Kris Meeke, Jari-Matti Latvala, Craig Breen sorsa rendeződhet az M-Sportnál.

Azonban a tutit még kevesn tudhatják, talán csak az érintettek.  Az viszont biztosnak látszik, hogy 2020-ban új csapatfelállásokkal fogunk találkozni! Breaking News esetén itt olvashatóak lesznek a friss fejlemények.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ