Óvatos duhajok leszünk…

Óvatos duhajok leszünk…

MEGOSZTÁS

 A Szilveszter Ralin szokásához híven saját autóval, vagyis a Mitsubishivel áll a rajtvonalhoz Molnár Pisti, akinek ki más navigálna, ha nem Novák Balázs. Jó kis párost alkotnak a fiúk, tuti, hogy a látvány és a szórakozás kapja náluk a főszerepet.

Ismét a Mitsubishivel csapatjátok a nevezési lista szerint, miért?

– Persze, tudod sajáttal azért bátrabb az ember, és ez olyan verseny, ahol már „ereszd el a hajam” van. Át lett újra nézve a verda, illetve megcsináltuk azt is, hogy most már benzinnel menjen, mert nekünk nagyon nem vált be az etanol, folyamatosan injektor problémánk volt. A legtöbb gondot ez okozta számunkra, így teszünk egy próbát, bízva abban, hogy minden megoldódik. Igaz tesztelni nem volt időnk, csak pár kilométert gurultunk az átépítést követően, persze nem verseny tempóban, ezért ez sosem helyettesíti a teszteket. Túl kevés ahhoz, ha bármi nyűgje van a kocsinak kijöjjön ennyi idő alatt. Arra viszont általában nincs időnk, mert azt mindig el kell venni a munkából vagy a családtól.

Miről szól nálatok ez a szilveszteri autózás?

– Pont arról, amit mondtál…szimplán, felhőtlen autózás, ahol már nincs nyomás, nincs semmi, csak móka meg kacagás. Mondjuk ez nálunk év közben is így szokott lenni, de ezt a futamot azért mindenki kicsit lazulásnak tekinti. Beül mellém Balázs, most ő navigál nekem, de eljön az idő, amikor az övével megyünk majd…és fordított szerepeket kapunk. Talán nem lesz olyan hideg, mint múltkor a kis Beduban, kint meg elég enyhe időre számíthatunk, már amennyire lehet hinni az előrejelzésnek.

Ez nektek… versenyzőknek, kicsit olyan „lopott idő” így év végén?

– Igen, így is lehet mondani, bár azért szerencsére nincs a karunkba beépítve egy óra, mint a filmben. Mondjuk most már el van ez az egész nyújtva, mint a rétestészta, hiszen három napot emészt fel, amit ugye valahonnan elveszünk. Ünnepek táján ezt pont a családtól, de nekünk is ilyenkor fér bele jobban. Két napnak azért jobban örülnénk, mert nekünk az ellenségünk az elnyújtott verseny, a hosszú előkészületek és etapok. Éveken át indultam itt, de tavaly már pont ezért kihagytam.

Az eredmény most mellékes akkor?

– Mindig azt mondjuk, hogy buliverseny, meg csak móka és kacagás lesz, aztán bepörgünk…és ugyanúgy nézzük az eredményeket, sőt a kategória társakét is, mint az összes futamon. De legalább jól hangzik – mondja Pisti nevetve. Viccet félretéve teljesítsen az autó, úgy, ahogy kell, és akkor mindenki „happy” lesz, illetve könnyebb megtervezni a következő évet is, ha végre jól „műxik” a Mitsubishi.

 Reklámpartnerek:

Strapa Pack Kft; Castellum Hotel Hollókő; MOLVI Plast Kft.; Keve-Land Kft.;

X-Ballon Kft.

Szöveg: Tiba Anita

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ